Едно от най-големите оплаквания на дамите днес е, че мъжете са склонни бавно да се отдръпнат, след като осъзнаят колко силна и независима е жената, с която се срещат.

Mного жени объркват това да са силни с това да са дори дразнещи и независимостта с апатията. Това означава, че са приели мотото "нямам нужда от мъж" и изглежда, че нямат интерес да се срещат с какъвто и да е мъж и често го отблъснат, а после се чудят какво се е случило.

Това, което обикновено следва, са множество публикации в социалните мрежи за това как мъжете "не могат да се справят с отношението към нея", когато всъщност те нямат интерес да се чувстват като допълнение в живота ѝ.
Въпреки това, все още има истински, грижовни, любящи жени, които са силни и живеят собствения си живот. Те имат своите надежди, мечти и амбиции, но искат да имат добър мъж до себе си, докато следват поставените си цели. Разбират, че личната власт не се изразява в това, че не се нуждаят от някого, а за способността да задават стандарти и да приветстват в живота си хора, които са срещнали на бара.

Те искат да те подкрепят, ако и ти си ги подкрепила в замяна. Но е нужно да разпознаеш правилният тип мъж, който би се чувствал добре с този тип жена. Какви са някои от отличителните черти на чаровния принц, който всъщност не се нуждае от момиче в беда?

1. Той има свои собствени цели и мечти

Ако една двойка има един съотборник, който има големи планове за собственото си бъдеще, ще се нуждае от двама, които имат големи планове. За мъжете и жените, да бъдеш с някого, който е много по-малко мотивиран в живота от теб, би причинило напрежение в отношенията. Единият няма да разбере защо другият работи толкова упорито или защо партньорът им отива във фитнеса в 5 часа. Той или тя ще се издразни, когато трябва да останеш повече време на работа в петък вечер. Мъж, който се чувства комфортно с амбициозна жена, би поставил подобни условия и за себе си, за да разбере и оцени нейните усилия.

2. Уверен е

Мъж, който постоянно се нуждае от някой, който да му вдъхва увереност или утвърждаване, вероятно няма да намери това, от което се нуждае в една силна и независима жена. Тя ще бъде сигурна и уверена в себе си и ще иска мъжът, с когото е, да бъде същият. Докато тя най-вероятно ще му покаже любов, защото я е грижа за него и иска да се чувства обичан, няма постоянно да му напомня колко много се нуждае от него в живота си. Защото не е така. Силният мъж няма да очаква да бъде нужен на такъв тип дама, но е важно да отбележим, че мъжете все пак искат да се чувстват търсени и ние също се нуждаем от любов, за да се чувстваме ценени в една връзка, така че това не може да бъде пренебрегвано.

3. Уважава личното ти пространство

Жените, които са съсредоточени върху собствените си мисия и път в живота, не търсят одобрение от другите. Те живеят за момента и са твърде заети, за да се занимават с това, което мислят другите хора. Мъж, който се среща с такъв тип жена, трябва да работи с нея по отношение на това какво се запазва между тях и какво е достъпно за обществото. В поколението на социалните мрежи неприкосновеността на личния живот е трудна. Но за връзка с една зряла, независима жена, която да работи в дългосрочен план, това трябва да се превърне в приоритет.

4. Няма да те успокоява

Нито един мъж не трябва да бъде неуважителен към жената в живота си, а честността и почтеността все още са важна част от отношенията. Един слаб мъж никога няма да може да привлече вниманието на силна жена и няма да може да ѝ даде стабилността, от която се нуждае. Типът мъж, който би се разбрал с такава дама, знае кога да бъде гъвкав и кога да е здраво стъпил на земята. Тя ще го уважава повече именно затова.

5. Не се страхува да „поеме юздите“

Само защото една жена може да бъде отговорна от 9 до 5 от понеделник до петък, не означава, че иска същите отговорности във връзката си. В края на деня много жени оценяват истинските мъже, които правят планове за срещите им. Мъж, който все още ухажва като рицар и показва уважавание на дамата до себе си няма как да е неоценен. Мъж, който разбира, че една жена може да бъде независима и все пак трябва да се отнася с нея като с дама.

6. Той не е обсебващ или ревнив

Властните и арогантни мъже са криптонит за силни жени. Ако задушиштакъв тип жена, знай, че това е най-бързият начин да я отблъснеш веднага. Тя е заета и не се нуждае (и не иска) ръката да държиш ръката ѝ постоянно. Разбира се, най-добре с човек, който живее собствения си живот, а тя своя и не се опитва да ги преплита.

7. За него е важна комуникацията

Това не означава само,че знае как да говори и да изрази чувствата си, но е и нясно как да слуша и интерпретира нейните. Не всички жени са вербално отворени, но показват как се чувстват по свой начин. Важно е мъжът да може да чуе какво не казва жената в живота му, както и какво прави.

8. Никога не е снизходителен

Когато прави комплимент колко е добра в нещо, подходящият мъж за силната жена никога няма да завърши изречението със "знаеш, за момиче". Мъж, който може да изгради връзка с независима жена, ще я види точно както трябва - като равна. Това означава да уважава и оценява мнението ѝ, както и да открито да споделя своето. Да може да води дълбоки, смислени разговори и наистина да изслушва гледните ѝ точки. Никога няма да приеме, че тя не може да го научи на нещо ново или да му разкрие нови преживявания - всъщност някои от най-важните уроци от живота идват от нея.

9. Подкрепата му е непоколебима

Както е казал Марк Твен: "Пази се от хора, които се опитват да омаловажат амбициите ти. Малките хора винаги го правят, но великите те кара да се чувстваш, че и ти също можеш да станеш велик.“ Същото се отнася и за отношенията. Силните и уверени в себе си мъже и жени няма да имат проблем да стоят зад партньора си, когато се изисква подкрепа. Няма да предадат доверието му или да го обезкуражат да живее живота, който иска. Правилният тип мъж за силната жена ще знае кога да застане пред нея, когато те се нуждае от защита, зад нея, когато има нужда от подкрепа, и до нея, когато иска съотборник.

10. Има чувство за хумор

Въпреки твърдия външен вид на някои силни жени, те все пак са човешки същества, които изпитват всяка емоция. Никоя не иска да бъде непреклонна или сериозна през цялото време, особено тези с работа с много напрежение или стресиращ начин на живот. Мъж, който може да подобри настроението в точното време, не само ще бъде велик любовник, но и най-добър приятел. Намирането на баланс, който позволява на връзката да процъфтява, когато двама силни независими хора се съберат, е труден.

Мъжете трябва да разберат, че могат да бъдат с дама, която живее собствения си живот и няма да жертват мъжествеността си. Жените трябва да разберат, че да бъдеш силна и независима не означава да бъдеш арогантна. Мъжете и жените са еднакво достойни за уважение, без да се налага да доказват господството си един върху друг.

Най-добрите връзки са между хора, които запълват „пъзела“ на другия. Които работят добре заедно и зачитат силните си страни, като балансират своите слабости. Любовта е екипен спорт, а с подходящия човек до себе си винаги ще спечелиш играта.