В повечето случаи мъжете са тези, които ухажват жената, правят първата крачка и показват интерес, но много често те трябва да бъдат и насърчавани – хем не можеш вечно да се правиш на недостъпна, хем не бива да си твърде „лесна“, иначе някои мъже губят интерес.

Но как да покажеш на един мъж, че го харесваш? Мъжете споделят най-добрите начини за това:

1. Усмихвай се!

Учените са доказали, че мъжете предпочитат да имат връзки с усмихнати жени, вместо с такива, които изглеждат уверени или мистериозни. Когато се усмихваш, изпращаш сигнала „Щастлива съм, мога да направя и теб щастлив“, а кой би отказал на такова предложение? Затова се усмихвай! Усмивката определено показва, че ти е приятно в неговата компания. Усмихвай се и по телефона, защото усмивката си личи в гласа ти.

2. Прояви интерес

Повечето от нас обичаме вниманието и се ласкаем, когато някой ни задава въпроси и се интересува от мнението ни. Това се отнася и за мъжете, затова задавай му въпроси за хобитата му, за разбиранията му, за мечтите му. Наблюдавай го и му задавай въпроси си за това, за което говори най-много. Ако нищо не разбираш от темата, можеш да му кажеш, просто го направи по мил и чаровен начин.

Неправилен начин: Изобщо не мога да разбера хората, които обичат да карат мотори! Изглежда много опасно!

Правилен начин (с усмивка): Винаги съм се чудела защо хората толкова много обичат да карат мотори. На мен ми изглежда опасно и сигурно не бих се престрашила.

3. Помоли го за помощ

Ако няма подходяща ситуация, в която мъжът да се изтъкне, ти сама създай такава. Мъжете обичат да се чувстват силни и полезни. Разбира се, може би не е много уместно да го каниш в дома ти, за да ремонтира еди-какво си, но можеш да го попиташ за съвет или да го помолиш да пренесе нещо тежко. По този начин той ще се почувства като твой спасител и ще му хареса, че си избрала точно него, за да ти помогне.

4. Искрено му благодари

Да го помолиш за услуга, е страхотен намек, че се интересуваш от него, но благодарността ти е елегантен начин да му кажеш почти в прав текст, че го харесваш. Вместо да му кажеш едно „благодаря“ или „мерси“, направи му комплимент – „Много ти благодаря, без теб нямаше да се справя! Страхотен си/Толкова си силен/Много си сръчен“ и т.н.

Можеш да му предложиш да го почерпиш една бира за добре свършената работа или да пофлиртуваш с него – докосни го, погледни го в очите, докато му благодариш.

5. Покажи му, че се чувстваш сигурна с него

Повечето мъже искат да бъдат закрилници и се ласкаят от мисълта, че се чувстваш сигурна, докато си с тях. Просто такава им природата. Така че трябва да му покажеш, че с него се чувстваш в безопасност. Разбира се, доста странно би било да му го кажеш в прав текст в неподходящ момент, затова просто му го покажи с няколко ситуации. Помоли го да те изпрати до вас или до спирката, защото е тъмно. Някоя вечер кажи, че ти е много студено, за да може да ти предложи якето си или прегръдката си. Позволи му да ти отвори вратата. Помоли го да се скриеш под неговия чадър, защото си забравила своя. Такива мили жестове не те правят слаба.

6. Бъди директна

Има много шеги за това, че мъжете просто не разбират от намеци, докато жените обожават да си служат с недомлъвки. Затова просто бъди директна за някои неща. Например, ако искаш да отидете на кино заедно, ти ще му кажеш „По кината дават много готин филм...“, той ще те пита за какво е филма, ще ти каже „интересно“ и като нищо изобщо няма да се сети да те покани да го гледате заедно. Затова му предложи „По кината дават много готин филм за еди-какво си. Искаш ли да го гледаме заедно?“. Най-лошото нещо, което може да се случи, е да ти откаже. Ако ти откаже повече от веднъж при толкова директна покана, е време да го оставиш той да те покани или изобщо да се откажеш.

7. Бъди последователна в действията си

Когато харесваш един мъж, трябва да си постоянна в поведението си към него. Много жени изведнъж решават, че трябва да са по-мистериозни и недостъпни, затова от милата и усмихната персона се превръщат в мистериозна красавица, която чака мъжът насреща да я заплени... само че мъжът насреща е дяволски объркан от нейната игра и решава, че тя нещо се е чалнала. Ако вчера си му показала, че много го харесваш, а днес се правиш на недостъпна, това само ще ти докара неприятности.

8. Не се опитвай да му бъдеш приятелка

Понякога жените се опитват да привлекат мъжкото внимание, като се държат като техни най-добри приятели – изслушват историите им за други момичета, дават им съвети, предлагат им помощта си. Такова поведение е в противовес с целта ти и с правилата на играта – никой не „преследва“ приятелите си. Разбира се, понякога от приятелството разцъфва прекрасна любов, но ако още от самото начало изпитваш романтични чувства към него, не се опитвай да го спечелиш по някакъв заобиколен начин. Бъди последователна и директна – гледай го, говори с него и се дръж с него като жена, която го харесва, а не като добра приятелка.

9. Използвай очите си

Чрез очите си можеш да кажеш много неща, включително и да му покажеш, че много го харесваш. Ако не си заинтригувана, очите ти не излъчват никаква емоция и мъжете го приемат като знак да се откажат. Затова погледът ти също трябва да е приветлив и топъл.

И още няколко съвета от мъжете:

Не прекалявай с комплиментите и с останалите неща. Не прави играта твърде явна, остави го малко да гадае. Позволи му да се опита да те спечели и да се постарае за това.

Какво да правиш, ако никой от тези трикове не проработи? Имаш две опции: кажи му директно, че го харесваш, или спри да си губиш времето и потърси друг човек, който споделя чувствата ти.