Той стои пред теб и ти повтаря „Обичам те”, но всъщност иска да те „обича” от разстояние, от далече. Има типове мъже, които никога няма да бъдат твои. Вината не е в теб, а в тях. Не се обвинявай, просто имай едно на ум за тези мъже!  


Мъжът-женкар 

Има какви ли не сладникави статии за това как да опитомим мъжа-женкар, да пречупим егото му и да го превърнем в мъж-мечта. Имаме новина - това няма как да стане, защото той изпитва постоянна нужда от себедоказване и от нов улов. Ако сте попаднали на женкар, много вероятно е да бъдете поредната дама в живота му, при това не единствената. Винаги има изключения, които да потвърдят обратното, но като цяло споделяме  поговорката „Вълкът козината си мени, но нрава - не!”. А как да го познаем? Има признаци, които го издават: женски телефонни обаждания и всички те са от сестра му, блуждаещият му поглед след всяко женско дупе на улицата... вгледайте се обективно в малките неща и ще го разпознаете! 
 
 
 
Жененият мъж 
 
Той ти казва това, което искаш да чуеш! Романтични вечери на свещи, страстни ласки и лъскави обещания - да звучи като 5-звезден романс. До момента, в който разбираш, че си Другата и не му поставиш въпроса „Аз или Тя?”. Истината е, че той е при теб, защото жена му вече не слага черни жартиери и изпепеляващата страст се е превърнала в угасващ въглен... Той е жененият мъж, който живее двойнствен живот и който лицемерно ти казва, че в момента не може да се разведе с жена си... Сценарият натам е ясен: той ти дава обещание, че след време ще бъде само твой, а ти си в изчакване на полусъединител да дойде този ден. И нищо не се променя... месеци, години, вечност! Отново имаме новина - ако ти каже „Моментът не е подходящ да се разведа”, вероятно този момент никога няма да настъпи и вероятно той няма да бъде твой! 
 

Мъжът-ерген 
 
Той е този, който не би променил своите навици заради нищо...  дори заради теб! Харесва своето ежедневие такова, каквото е. И само защото е живял дъъъълго време сам, не може да приеме новостите в живота си. Ако искате вечери на свещи, нестандартни изживявания или да направите неговата бърлога малко по-пъстра, или приятно място за живеене, много е вероятно да не ги получите. Признаци, че това е той: не обича да пипат вещите му, не обича да се съобразява и не го прави, не обича промените и новите неща... Ако сте готови да го обичате такъв-ок, но ако искате да промените в него някои дребни, но важни неща - това е мисията невъзможна. Ако го харесваш, но го искаш в малко по-подобрена версия, не си губи времето, защото жертвите не си заслужават. 
 

Мъжът, обсебен от бившата 
 
Да, има и такива мъже, които живеят в миналото! Те са обсебени от сянката на бившата си приятелка. Не искат да го признаят, но е видимо. Ето част от признаците, които го издават: случайни откровения за това колко бившата е „по-по-най”, не иска да се раздели с нейни вещи, с общи спомени или места, които са посетили заедно... Каквото и да правиш за него, ще остане неоценено, защото той не живее в настоящето, а с поглед вперен в миналото! Ако след откровен разговор и взаимни усилия духът на бившата все още витае, може би човекът до теб не е готов за промяна! Хората казват „Времето лекува”, но не са казали колко точно ще е необходимо ;).
 
Разбира се, има и още типове мъже, за които може да си на втори място: мъжът-работохолик, или мъжът-мамино синче, но ако те обича истински, всички „подводни камъни” са преодолими! Важно е да има диалог и взаимни компромиси!