Невероятно, но факт! Медийният магнат Рупърт Мърдок обяви годежа си с приятелката си Ан Лесли Смит, предаде "24 часа".

92-годишният Мърдок и 66-годишната му приятелка се познават от месец септември, а тя ще е петата му съпруга.

"Страхувах се да се влюбя, но знаех, че това ще бъде последната ми любов. По-добре да е така. Щастлив съм", заяви бизнесменът пред едно от собствените си издания New York Post.

Миналата година той се разведе с четвъртата си съпруга Джери Хол.

Мърдок добави, че е предложил брак на Ан Лесли Смит в Деня на Свети Патрик, като отбеляза, че е "една четвърт ирландец" и е бил "много нервен". Покойният съпруг на Смит бе Честър Смит, кънтри певец и телевизионен мениджър. "И за двама ни това е дар от Бога", коментира тя връзката си с Мърдок. "Аз съм вдовица от 14 години. Подобно на Рупърт, съпругът ми беше бизнесмен. Така че аз говоря езика на Рупърт. Споделяме едни и същи убеждения", каза още тя.

Мърдок има шест деца от първите си три брака. "И двамата очакваме с нетърпение да прекараме втората половина от живота си заедно", каза той. Сватбата ще се състои в края на лятото, а двойката ще прекарва времето си между Калифорния, Монтана, Ню Йорк и Обединеното кралство.

Преди това Мърдок беше женен за австралийската стюардеса Патриша Букър, за журналистката от шотландски произход Анна Ман и за предприемача от китайски произход Уенди Денг.