След 25 години брак най-богатият мъж на планетата се развежда. Състоянието му възлиза на 150 милиарда долара и през последните години расте с десетки милиарди всяка година.

Става дума за основателя и изпълнителен директор на „Амазон“ – Джеф Безос. Три дни преди да навърши 55 години, той обяви в „Туитър“, че се развежда със съпругата си Маккензи Безос, с която имат 4 деца – трима синове и една осиновена дъщеря.

„Искаме да споделим какво се случва в живота ни, започва съобщението от „Туитър“. Както семейството и приятелите ни знаят, след дълъг период на опити и раздели, решихме да се разведем и да си останем приятели за в бъдеще. Истински късмет е, че се намерихме, и сме благодарни за всяка година, в която бяхме женени. Ако в началото знаехме, че ще се разделим след 25 години, пак щяхме да постъпим по същия начин. Животът ни като двойка беше страхотен, а сега ни предстои светло бъдеще като родители, приятели и партньори в различните ни проекти и начинания, като личности, на които им предстоят много приключения. Може вече да не сме съпруг и съпруга, но си оставаме семейство, оставаме си близки приятели.“

Двамата се запознават през 1992 г. и само една година по-късно се женят. 48-годишната Маккензи е писателка. Самата тя насърчава съпруга си да напусне Уолстрийт и да започне да се занимава с електронна търговия, докато браншът все още се развива. Миналата година двойката стартира своя благотворителна организация и очевидно смята да продължи общата си работа по проекта.