Приятелството между половете никога не е имало добро име. Проявата на добро възпитание, кавалерство и внимание към една жена се е превърнало в модерния флирт и подсъзнателното заявяване на по-специфичните желания. Мъжът е социално същество, което трудно би могло да живее само – самотата продължава да бъде за лудите и боговете. И докато телефонът и социалната мрежа може да се запълни с познати лица, които някога са казали „Здрасти“, харвардските учени доказаха, че човешката приятелска листа не може да има повече от трима души. Всеки нов в нашия живот е спечелил мястото на предишен член на най-малката социална група в света. И докато мъжете могат да си идват или отиват, едно от тези три места не може да бъде дадено толкова лесно. Това е мястото на онази специална приятелка, която с времето се е доказала и издържала теста на времето. Представям ви онази, която е изключително близка и която всеки мъж има и използва като катализатор на женската ревност.

Мъжкото доверие наистина се печели трудно, губи се лесно и е по-ценно от злато. Последната крепост никога не се е предавала толкова лесно и щом една жена е обявена за най-добър приятел, извисена до титла „Мъжкарана“, тя наистина ще бъде труден опонент на всяка бъдеща партньорка. И какво е толкова специалното в нея?

Нека започнем с това, че с нея сме успели да преминем през много изпитания. Такива отношения започват от детството и училището, че и от детската градина. С тази жена сме покорявали абсолютно всеки връх, преживявали сме падението и продължаваме да вървим напред. Тази емоционална връзка остава стабилна и след сериозното обвързване. И това генерира най-жестокия епизод на ревност, който може да съществува. Ръкавицата е хвърлена и сблъсъкът на двете най-важни жени в живота на един мъж (след мама) е на път да се превърне в един малък ад. Какво толкова ни дава най-добрата приятелка?

Мъжкият емоционален адрес продължава да е някъде на Марс. Покровителствани сме от бога на войната, строгата логика и педантичност. Женската природа, колкото и да не искаме да го признаваме, е точно нашата пълна противоположност – съчетание от любов, романтика, любов, букет от разнообразни емоции и чар за разтопяване на айсбер. Зад първите стъпки на кавалерството, разбирането на женската природа, преодоляването на бъдещите скандали в една връзка, стои точно тази жена – нашата най-добра приятелка. Дивата ни природа има нужда от опитомяване и това често е ролята на принцесата, която сме допуснали в замъка. Кралицата, която един ден ще властва не само банковата ни сметка, но и душата, е запланувана в далечното бъдеще. С този неписан договор и тих пакт започваме да разбираме жените и с него достигаме до първата целувка, първата любов, първата раздяла и още много първи пъти, в които можем да сгрешим. Това е жената, която трябва да отговори на всички въпроси, които не успяха да зададем на мама.

В замяна сме готови да въведем избраната в онзи мъжки свят - изкушение за всяка жена. Това е мястото, където броят на сексуалните партньори е постижение, а не повод за срам. Говорим за безопасното пространство, в което греховете се записват във времето като постижение и не съществуват за случайни хора. Правим интродукция към онзи механичен свят, който превръща бензина в адреналин и емоция. Обясняваме технологичната логика, показваме защо дори копаенето за червеи може да е истинско приключение. Ранното приятелство може да направи чудеса и да не развали всичко с мислите ни за секс. Това е онази приятелка, на която можем да споделим и най-съкровените си тайни, без да се притесняваме, че ще станат обществени. Това е жената, която много трудно би могла да се превърне в сексуален обект, въпреки факта, че познавам няколко такива със статус връзки - „бронирани“. И точно както ние ще проявим онази братска любов към нея, така и тя ще подготви изпитанията за онази, която извади арбалета на Купидон и тръгне на лов, в който ние сме трофея. Ще има ревност, ще има скандали, както и опити за отричане. Понякога ще знаем как се е чувствал Петър преди зазоряване (точно той три пъти се е отрекъл от Исус за една вечер), друг път ще беснеем срещу услугата, която сме получили предварително. Представете си ни като Телма и Луис, но една от двете е мъж – дори не искам да правя този труден избор, харесвам и двете!