В природата ни на жени е заложено да полагаме грижи за себе си. Винаги искаме най-доброто що се отнася до външния ни вид и хвърляме луди пари без да подозираме, че можем да постигнем по-голям ефект с лъжичка мед и чаша кисело мляко. Да, продуктите, които ползваме всеки ден и присъстват във всеки дом. 


Медът е най-добрият приятел на кожата и отлично се справя в борбата с акнето.
Киселото мляко - освен с вкусът си, е известно и със своите успокояващи и омекотяващи кожата качества. 
 
Вижте няколко лесни и бързи домашни маски с доказан ефект:
 
 
1. Ако се борите с мазна кожа:
 
В купичка изсипете половин чаша кисело мляко и лъжица мая, разбъркайте хубаво, докато не се превърне в кремообразна смес. Внимателно и с масажни кръгови движения я нанесете върху лицето си. Стоите с нея 5-7 минути, след това обилно изплакнете с топла вода.
 
 
 
 
 
2. Ако се бирите със суха кожа:
 
В съд смесете четвърт банан (намачкан на пюре), половин чаша кисело мляко и лъжица мед. Разбъркайте хубаво сместа. Покрийте кожата си, след 10-15 минути измийте хубаво с топла вода.
 
3. Почистваща и успокояваща маска за всеки тип кожа:
 
Смесете 2 лъжици кисело мляко с лъжица мед. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. След като я нанесете на лицето си, изчакайте 5 минути и изплакнете с топла вода.
 
 
 
4. За раздразнена кожа:
 
В съд сложете 1 ч.л. мед, 1/2 ч.л. канела и 2 лъжици кисело мляко. Разбъркайте добре. Нанесете, оставете я да действа 10 минути и след това измийте с топла вода.
 
 
 
Ефектът от тези маски е гарантиран. Освен това, не губите нищо и не хвърляте пари на вятъра. Нека приготвим млякото и меда и да се отдадем на един успокоителен и разкрасяващ следобед!