Киното открай време е мястото, където триумфира женската красота. Ефирна или дръзка, омайваща и действаща като наркотик на мъжете, тя придобива публичност и става източник на многобройни класации.

Твърди се, че за мъжа женската красота е като наркотик. Правени са изследвания от  експерти от Масачузетския технологичен институт в САЩ, доказващи, че тя влияе на мозъка на силния пол на най-примитивно ниво. В тази връзка, ще ви представя една моя класация на символите на красотата в киното и света на модата. Те са неотразими, възхитителни, оставят след себе си мечти и въздишки... както и много мъжки сърца.

Ето ги и тях:

Анджелина Джоли

Устните, за които мъжкото съсловие бленува… Но сърцето и е заето от не по-малко красивия от нея Брад Пит. През 2009 г. тя е обявена за най-секси мама.

Освен това, актрисата е известна и с активната си гражданска позиция по социални и хуманитарни въпроси, като например проблемите с образованието и изхранването в Африка. От 2001 г. е посланик на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН. Филмът „Луди години” й дава статуетка Оскар, освен това има в колекцията си и три Златни глобуса.

Айшвария Рай

Невероятното съчетание на ориенталски чар и омагьосващ синьо-зелен поглед са божествен дар. Победителка в  конкурса "Мис Свят" през 1994 г., завладяла Боливуд и Холивуд, в Индия тя е възприемана като богиня, а отпреди две години изпълнява и ролята  на майка, след като  роди първата си рожба. Както често се случва с красавиците, тя беше и обект на нападки, че не е успяла да върне формата си след раждането. И то основните критики идваха от роднините й. Мисля,че нейното изказване,че смята първо да се наслаждава на маичинството, а след това да се грижи за килограмите, е достоен отговор на жълтата преса.

Няма как да отмина и едно от любимите модни лица на Франция - Летисия Каста

Летисия Каста е световноизвестна актриса и топмодел. След като е избрана да се превъплъти в образа на героинята Мариан, тя става национален символ. В продължение на три години всички скулптури на френския символ носят образа на супермодела. Французойката е била рекламно лице на "Лореал", "Сваровски", "Виктория Сикрет".

Тя не е от „стандартните” слаби манекенки ,покорява с приказно изваяните си женствени форми, за които казва, че са творение на Корсика - от масло и сметана. Ех, Франция….

Следва „сладката черешка” Хали Бери.

Хали е дарена освен с невероятна външност и магнетично излъчване, така също и с дисциплина и трудолюбие. При разговор с журналисти тя казва, че изглежда добре, защото живее в синхрон със себе си. Според нея, причината някои хора да са родени красиви, а да изглеждат ужасно, се корени в нездравословния начин на живот. Когато човек прави най-доброто за тялото си и за себе си, показва и уважение към близките до себе си хора.

Е, разбира се, няма как да изброя всички красавици, никак не са малко…

Накрая ще споделя нещо любопитно - оказа се, че женската красота може да бъде изчислена?! Немски психолози с помощта на математиката извели формула, според която може да се измери женската красота. Неочаквано и за радост на всички дами, ръстът и теглото нямат решаващо значение в случая. Според учените, комплексната формула показва и как крайните величини, например внушителният бюст, не е задължително да бъдат възприемани като красиви. Когато значението на даден елемент премине горната граница, в отделни части на формулата то се оказва положително, а в други - отрицателно.

Какво е животът без математика!