Ако се чувствате самотни или просто изпитвате желание да се грижите за някой, винаги може да си вземете домашен любимец. Когато вземете това решение, обаче, идва въпросът какъв точно да бъде той. Изборът не е толкова лесен, понеже някои хора или обичат всички животни, или се объркват от различни породи на само един вид. Ако и вие имате този проблем, може би ще ви помогнем с няколко съвета.

Както знаем, астрологията е свързана със същността ни. До голяма степен тя определя характера и самите нас. По тази причина, ако ви е трудно да изберете най-подходящия домашен любимец, може да вземете решение според зодията си. Всеки астрологичен знак си има свои предпочитания, дори и за животните. Ето ги и тях:

В живота на един Овен, най-добре се вписват зайчетата, хамстерите и морските свинчета. Това е така, понеже тази зодия не е привърженик на големите животни.

Телецът ще се справи много добре с едно голямо хубаво куче. Хората от тази зодия са любителите на големите четириноги, така че стига да създадете добри условия за отглеждането им, няма да останете разочаровани.

Близнаците имат екзотичен вкус, особено щом става дума за домашни любимци. Те биха се зарадвали много на хамелеони, змии, тарантули и т.н.

Това, което може да впечатли Раците, е едно хубаво породисто куче, готово да направи това, което нареди стопанина му. За тях не са подходящи гризачи или котки.

Лъвовете са властни и силни личности. По тази причина, един представител на този знак би бил щастлив с един породист четириног приятел, куче, с твърд характер и буен нрав.

Девите не могат да устоят на сладките животинки, които са изключително умни, пазят чистота и се дресират лесно. Заради това, за тях е най-добре да отглеждат любимец в двор, а не в затворен дом.

Това, което определено не допада на Везните, е да бъдат обезпокоявани, т.е. по свое желание едва ли някои Везни ще си вземат любимец. Друго тяхно качество, обаче, е доброто сърце, така че, ако решите да им подарите някое кученце, например, те няма да го откажат.

Скорпионът е почитател на всички видове животни, но най-много обича котките. Няма значение дали са намерили коте на улицата, или са дали голяма сума за него, те винаги ще дадат подслон да беззащитното животно.

Стрелците са любители на големите породи кучета. За тях едно животно трябва да обича да бяга и да се разхожда. По тази причина, един Стрелец не обича скучните птици или лигавите котки.

Козирогът не обича да отделя много от времето си за домашния любимец, така че за него най-добрия избор са хамстерите, рибките или папагалите.

Като пълна противоположност на някои зодии, Водолеите обичат по-малките и дребни животни. Те биха предпочели всички видове, стига да са мънички.

Може би противно на очакванията, Рибите определено не обичат други риби. Всяко друго животно е подходящо за тях, но не и представители на собствената им зодия.