Няколко дни трябва да бъдат специално отбелязани в календара, защото ще ви донесат късмет и успех.

Вече изживяхме два месеца от 2023 г., но в зодиакалния свят тъкмо приключваме астрологичната година. През март ни очаква кулминацията на сезона на Рибите и навлизането в нова фаза от сезона на Овена.
Разберете какво ще ни донесе този пролетен месец, изпълнен с астрологични събития.

Най-влиятелният транзит на сезона на Рибите тази година ще бъде преместването на Сатурн в Риби на 7.03.. То ще отбележи първото пребиваване на планетата на структурата, дисциплината и границите в мистичния знак Риби от 29,5 години насам. Преходът на Сатурн е важен за всички знаци, тъй като сигнализира за промяна и нови уроци, които трябва да бъдат научени.

Макар че комбинацията от артистичната природа и дълбоките чувства на Рибите с решимостта на Сатурн да постигне своето може да предизвика известни търкания, преходът може да помогне и за смекчаване на типичната за Сатурн енергия на строга любов.

Влиянието на Сатурн в Риби може да се прояви като творчество, щедрост, духовност и съпричастност. Ще можем да се проявим като отлични слушатели, психолози или духовни водачи благодарение на способността си да разбираме и усещаме емоциите на другите хора.

Този транзит ще разкрие у много от нас и качествата на лидер, който е способен да взема трудни решения и притежава необходимата дисциплина, за да постигне целите си. Това е чудесно време за всички да помислят как да преодолеят своите ограничения, за да постигнат големи цели и мечти.

Сезонът на битието приключва на 20.03., което е кулминацията на астрологичния календар и време за самоанализ. Когато навлизаме в сезона на Рибите и преминаваме през последните седмици на зимата, астролозите ни съветват да се обърнем навътре и да помислим за научените уроци.

На 21.03. ще има новолуние в Овен. Това е астрологичният период, в който Луната е в знака Овен и лунният диск не се вижда на небето. Това събитие се случва всяка година между 20.03. и 20.04, в зависимост от конкретната година. В астрологията новолунието в Овен се счита за много силен период, който може да повлияе на много области от живота.

Като важна фаза от лунния цикъл, пълнолунието може да извади всичко на повърхността, да покаже последствията от действията ви през предходния месец, което може да бъде чудесен мотивиращ фактор. А раздразнението може да се удвои, тъй като напрегнатите Марс и Луна също образуват така наречения Т-квадрат или са в опозиция.

Звездите ви съветват да се уверите, че всички конфликти, в които влизате, наистина си заслужават. Време е да се обърнете към другите и да изградите взаимоотношения. Символиката на Овена е началото, раждането, стартът и началото на нещо ново.

Новолунието в Овен се смята за благоприятен период за започване на нови проекти, инициативи, търсене на себеизразяване и поставяне на лични граници. През този период хората могат да усетят прилив на енергия, мотивация и желание за действие.

Около 26.03. интензивността на съвпада Марс-Луна ще се прояви в много положителни аспекти, което ще породи красива романтична вълна. Време е да се отдадете на страстите си, да прекарвате време с любимите си хора и да излизате, ако все още сте сами.

Марс в астрологията се свързва с енергията, страстта, действието, силата на волята и агресивността, а Луната - с емоциите, чувствата, интуицията и подсъзнанието. Съчетанието на тези две небесни тела може да означава, че емоционалната ни реактивност ще бъде силно свързана с желанието ни за действие и изпълнение на задачите, което ще играе в полза на много от нас.