Бил Гейтс може и да е един от най-богатите и най-известни хора на света, но определено не е забравил откъде е тръгнал. Той е изключително скромен и земен човек, а преди няколко дни беше забелязан да чака спокойно на опашка за бургери, което впечатли останалите клиенти и зарадва персонала.

Американският бизнес магнат може да се похвали със състояние на стойност 95,5 милиарда долара, но е бил облечен с обикновен червен пуловер, сиви панталони и черни маратонки.

Снимката на Бил Гейтс е качена във Фейсбук от бившия служител на „Майкрософт“ Майк Галос.

„Когато струваш 100 милиарда долара, управляваш най-мащабната благотворителна организация в света изобщо и чакаш на опашка за бургер и картофки като всички нас...“, пише Галос към снимката, която веднага стана популярна в социалните мрежи.

„ТАКА се държат истински богатите хора, за разлика от онзи позьор в Белия дом“, допълва Галос за Доналд Тръмп.

Галос казва, че Гейтс е изключително скромен, въпреки богатството си и известността си: „Бил не обича вниманието, но е дружелюбен и разбира, че е нещо като звезда. Говорил съм си с него по фирмени парти, но не го познавам достатъчно добре, за да го заговоря на улицата или в ресторанта“, споделя Галос.