Някога замисляли ли сте се какво би направил най-богатият човек на планетата със състоянието си? Според класацията на Forbes за 2016 г. богатството на Бил Гейтс възлиза на 76 милиарда, което му отрежда първото място в нея. Оказва се обаче, че той е решил да не ги остави в наследство на трите си деца, а да ги дари за благотворителност.

Основателят на Microsoft разкри в скорошно свое интервю, че децата му се гордеят с неговото решение да помогне на най-бедните по света. Вместо да даде всичко наготово на своите наследници, той е решил да им основе фондове, които да им позволят да имат чудесно образование, за да могат да започнат своя кариера. 

"Децата ни ще получат чудесно образование, ще имат определена сума пари, но ще трябва сами да стартират своя кариера" - заяви 60-годишният милиардер. 

"Няма да им направим голяма услуга, ако им оставим огромно богатство. Така ще развалим всичко, което те биха могли да сътворят, ще повлияем на личния им път в живота" - разкри още той.

Гейтс и съпругата му Мелинда имат три деца - Дженифър на 20 г., Рори на 17 г. и Фийби на 14 г. 

Дженифър учи втора година в престижния университет в Станфорд, където баща й дари сериозна сума за изграждането на компютърна сграда, която дори носи нейното име. Рори и Фийби все още ходят на училище и живеят заедно с майка си и баща си в Сиатъл. 

Състоянието на Бил Гейтс ще отиде във фондация Bill And Melinda Gates, която се занимава със здравни и учебни програми в целия свят.