Да се докоснеш до изкуството, да изживееш красотата на непреходния талант на Леонардо да Винчи, Пикасо, Анди Уорхол... Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали?

Вечните шедьоври на световноизвестните творци се намират в различни галерии, които са пръснати по целия свят. Прадо, Метрополитън, Лувъра, Ермитажа, дори в частни колекции, недостъпни за посетители.

Разбира се, мечтаем да ги видим на живо, но докато изпълним тази мечта, можем да минат десетилетия. До 18 октомври всеки от нас може да се наслади на реплики на 20 световноизвестни картини в "Най-скъпата галерия в света".

Снимките са фотографски материал, който възпроизвежда копия на представените в изложбата картини.

Защо е кръстена "Най-скъпата галерия в света" ли? Отговорът е съвсем прост - това е колекция от най-скъпо оценените картини в света. 

Сердика Център ни дават възможност да разгледаме реплики на творбите на ненадминати художници напълно безплатно. 

Арт галерията в столичния търговски център се състои от 20 картини, които са реплики на известните им оригинали. 

Реплики на „Писъкът“ на Едвард Мунк, „Портрет на доктор Гаше“ от Винсент ван Гог, „№ 5, 1948“ от Джаксън Полък, „Мадоната с вретеното“ от Леонардо да Винчи, „Тюркоазената Мерилин“ от Анди Уорхол и още много други шедьоври ни очакват на ниво -1 в Сердика Център.

Любопитен е фактът, че всяка реплика е рисувана с подобна техника, с която е рисуван и самият оригинал. По този начин картината се доближава максимално до първообраза си.

На наше разположение ще бъде и куратор, който ще ни разкаже повече за всеки един шедьовър и ще ни помогне да се докоснем до гениалните умове на тези творци. А също така ще узнаем и истинската цена на всеки един от оригиналите. Да, става дума за огромни суми. 

На разположение на посетители са и големи мултимедийни екрани с любопитна информация.

Гостуващата за първи път в България изложба може бъде посетена всеки ден до 18 октомври с работното време на мола – между 10:00 и 21:00 часа. Магията на изкуството те очаква в Сердика Център.