Компактни, удобни, уникални и неповторими – това са трите най-скъпи Айфона в света. Eдва ли има дама, която би устояла на някои от съвременните „бижута”, израбoтени от ливърпулския дизайнер-бижутер Стюарт Хюз.

    3. iPhone 3GS Supreme Rose

 

На трето място сред шедьоврите на бижутера се нарежда уникалният iPhone 3GS Supreme Rose, изработен от 22-каратово злато и инкрустиран с 53 диаманта. Цената му е около три милиона долара.

    2. iPhone 4S Elite Gold

Малко след това същият дизайнер сътвори и чудо с iPhone 4S Elite Gold, който бе купен от австралийски бизнесмен за 6 милиона паунда. Смартфонът е покрит с 18-каратово злато, а инкрустираните 500 диаманта му придават изтънченост и финес.

    3. iPhone 5 Black Diamond

 

Това е последният хит на Стюарт Хюз. Само преди няколко дни той представи уникалния iPhone 5 Black Diamond, който моментално оглави класациите за най-скъп айфон в света - 15,3 милиона долара. Корпусът е изграден от 24-каратово злато, а Gorilla Glass стъклото е заменено със сапфир. Най-скъпият компонент на „джаджата” е бутонът „Home”, който е направен от 26-картов черен елмаз и само въпросното копче формира около 90% от цената на целия айфон.

Освен безбожно скъпите айфони Стюард Хюз е и създател на множество по-евтини, но също толкова впечатляващи модели в лимитирани серии. Бижутерът се прочу и покрай украсяването на iPad 2 със злато, скъпоценни камъни и… кости на динозавър. Моделът бе направен само в два екземпляра, а продажната му цена бе 8 милиона долара.