Най-голямата търсачка в света Гугъл понякога си прави шеги с хората като при изписването на определени думи или фрази при търсене, резултатите са повече от забавни. Когато въведете ключовите думи, изброени по-долу, ще се изненадате от резултатите.
  1. Askew or Tilt: Опитайте се да търсите „Askew” в Гугъл и ще видите наклонени резултати. Тъй като думата „Tilt” има същия ефект, резултатът ще е същия.

  2. Zerg rush: Zergs са герои в популярната компютърна игра Star Craft. Когато търсите тези думи в Гугъл се появяват много нули (0), които комбинирайки се образуват „GG”. Забавно е как нулите "разрушават" резултатите. Можете да ги „стреляте” като кликвате по тях и после да споделите резултата си в социалната мрежа на търсачката – Google +.

  3. Recursion: В общи линии, Recursion означава повтаряне на определено нещо отново и отново. Когато търсите "Recursion" в Гугъл, на страницата с резултатите от търсенето ще покаже текст като този: "Може би имахте предвид: "Recursion". Ако щракнете върху него отново ще излязат същите резултати. И така отново и отново :)

  4. Kerning: В типографията Kerning е пространството между два знака. Когато изпишете думата в полето за търсене, Гугъл ще покаже резултати с интервали между буквите – к e r n i n g.

  5. Heart Graph: Когато изпишете това уравнение “(sqrt(cos(x))*cos(200x)+sqrt(abs(x))-0.7)*(4-x*x)^0.01, sqrt(9-x^2), -sqrt(9-x^2)” в търсачката, в резултатите ще се появи графика във формата на сърце.

  6. Do a Barrel Roll: Когато изпишете този израз, резултатите започват да се въртят :)