След като началото на поредицата от специални събития и музикални изгреви на морския бряг бе поставено на 30 юни от няколко хиляди ценители на доброто прекарване и музика, избрали да посрещнат July Morning в любимия на всички Cacao Beach Club заедно с виновниците DESO & KAISKI и британския диджей и продуцент Third Son, дойде ред за следващата. Тя ще бъде този уикенд, 9 юли, когато зад пулта на Cacao Beach Club ще застане една от малкото жени, пробили на световната електронна сцена - NAKADIA! Израстнала далеч от света на електронната музика, днес провинциалното тайландско момиче е една от световните звезди на дийп хаус, тек хаус и техно сцената. Ето какво сподели Nakadia с екипа на Dama.bg за най-запомнящите се моменти в своята кариера и за вдъхновението и искрата, които завинаги я променят през не толкова далечната 2002 година: 

- Здравей. Като начало, ще ни разкажеш ли нещо за себе си? Коя е Nakadia?

- Аз съм Nakadia. Обикновено момиче от малък град в Тайланд, което се влюби в електронната музика и сега пътува по целия свят, за да пуска музика за хората.

- Какво е усещането да бъдеш жена диджей през 2016 година?

- В днешно време, виждам момичета, при които нещата се получават много лесно. Според мен, много от тях нямат проблемите, с които аз се сблъсквах в миналото. През 2016 година организаторите определено искат жени диджеи на техните партита и аз не знам как да се чувствам от това. От една страна съм щастлива, че хората вече не пренебрегват жените диджеи, но от друга страна ми се иска диджеите да се избират според музиката която правят, а не според пола им.

- Според теб по-трудно ли е на жените диджеи да станат известни на международно ниво?

- В първите години, когато започнах да се занимавам с музика, беше изключително трудно да бъда приета. Фактът, че идвам от Тайланд, караше всички да мислят, че няма как да съм добра. Имаше много малко хора, които ми дадоха шанс и пътя, който извървях, за да стигна до тук беше много дълъг. И както вече споменах, вярвам, че в днешно време е много по-лесно за младите момичета диджеи да бъдат забелязани.

- Работата ти включва постоянни пътувания? Ще споделиш ли с нас кои са най-готините места, които си посещавала до сега?

- Най-красивото място за мен е остров Реюнион. Това е един райски остров между Мадагаскар и Мавриций. Най-готините места за мен, по отношение на музиката и хората, са Берлин и Сао Пауло. И не на последно място Италия – мисля, че това безспорно е най-добрата държата за един техно диджей.

- Как би описала стила си на музика?

- Аз го наричам мелодично техно. Намира се някъде между стиловете на Tale of Us и Sven Väth. Разбира се, стилът ми на пускане се различава в зависимост от всяко парти. За мен най-важно е качеството на звука да е на ниво, както и чувството на парчето.

- Кои са любимите ти артисти и парчета в момента?

- Любимото ми парче в момента е предстоящия релийз от Secret Cinema, който ще излезе след няколко седмици и се казва “Elementen”. Артистът, от който се уча и на който се възхищавам най-много е Sven Väth, а Tale of Us са артистите на 2016 за мен.

- Не на последно място, ще споделиш ли с нас мнението си за България и за нашата техно сцена?

- Имах няколко много добри партита в България и сега се сещам за едно от тях, което беше в Пловдив и може би беше най-специалното за мен. Българите обожават музиката и аз винаги съм много щастлива, когато се връщам във вашата държава. Освен това, очаквам с огромно нетърпение партито в Cacao Beach!

 

Пълната програма, както и повече информация за предстоящите партита може да намерите във фейсбук.