Хората сме добри в „отлагането“ на живота си, докато не срещнем подходящия човек, с когото да го споделим. Не се „задълбаваме“ достатъчно в мечтите и целите си, защото мислим, че това, което е сега, не е „то“. Не живеем живота си, защото нямаме до себе си прекрасен партньор, който ще реши всички наши тревоги.

Ако си в такава ситуация и чакаш другата си половинка, продължи да четеш...

Това е единственото решение, за което никога няма да съжаляваш: избери себе си, вместо да чакаш някой специален. Чудила ли си се колко време и енергия изразходваш, чакайки подходящия човек? Представи си, ако инвестираш цялата тази енергия в себе си, в проектите си, в благополучието си.

Да избереш себе си не означава, че трябва да останеш необвързана. Означава, че основно насочваш цялата си енергия към себе си и оставяш другите извън уравнението. Поне за известно време.

Това означава да инвестираш в мечтите си и да вземеш смелите решения, които отлагаш. Съсредоточаването върху себе си означава също, че даваш приоритет на желанията си, без да си зависима от някой друг. Защото, когато виждаш някой друг като източник на своето щастие, си склонна да се разочароваш. Колкото по-силна е нездравословната ти зависимост, толкова по-скоро ще дойде разочарованието. Никога няма да можеш да намериш това, което наистина търсиш извън себе си, било то любов или нещо друго. Дори ако срещнеш перфектния партньор, това няма да реши проблемите ти. Знам, че много хора предполагат, че щом са с половинката си, всичко става без усилия.

И аз вярвах в това. И да, всичко може да бъде по-удобно и радостно. Но не, това няма да промени човека, който си.

Никой не може да „свърши“ твоята работа. Другите могат да те вдъхновяват и дори да те подкрепят, но в края на краищата всичко зависи от теб. Така че, ако искаш да се превърнеш в по-добра версия на себе си, сега е моментът да започнеш. Независимо дали имаш връзка, или не.

В една връзка, ставаш повече от това, когото вече си, с цялата красота и негативни неща, което обвързването носи. Дори ако си с най-перфектния, трябва да продължиш да работиш върху себе си. В противен случай подсъзнателно ще саботираш щастието си.

Ако се питаш къде е точния човек, вложи тази ценна енергия в нещо, което действително може да ти повлияе положително. Страничният ефект на живота се изразява в това, че правилният човек ще се почувства привлечен към теб без (задължително) да правиш нещо. Той ще е толкова очарован от теб, че нищо няма да го задържи далеч и ще бъде кристално ясно кой е точният човек за теб.

Хората са привлечени от вътрешната светлина повече от всичко. Когато последваш сърцето, всичко и всеки, който ти принадлежи, ще намери пътя към живота ти.

Знаем, че понякога всички се притесняваме дали няма да останем сами с две котки, но ако някой е предопределен да бъде в живота ти, ще бъде! Забрави за контрола и притесненията и се превърни в това красиво и силно момиче, което вече си отвътре.

Да избереш себе си е най-умното решение, което можеш да вземеш. Освен това, ще спреш да се чувстваш като "онази лудата", която мисли само за обвързване...