Колко време ти отнема да пишеш на някого, който те вълнува? Първият ти инстинкт е да отговориш веднага, за да продължите разговора и да видиш какво още има да каже.

Може да се наложи да изчакаш известно време преди да му пишеш обратно, защото не искаш да изглеждаш твърде нетърпелива, обсебваща или погрешно да те разбере като отчаяно момиче без живот.

Но дори и когато си обещаеш, че ще изчакаш няколко часа или дори няколко дни, за да отговориш, след колко време ще го направиш? Вероятно не толкова дълго. Вероятно ти е трудно да се съпротивляваш, защото той означава нещо за теб. Защото не можеш да го изкараш от главата си. Защото не искаш да се лишиш от щастието да говориш с него.

Когато харесваш някого, говориш с него. Не го оставяш да чака твърде дълго. Не решаваш, че съобщението му не е достатъчно важно, за да отговориш. Не го пренебрегваш, защото сърцето ти няма да те остави да го направиш.

Ако за първи път той не отговоря на съобщенията ти, след като ти е писал, може би има много работа, извънредна ситуация в семейството или може би телефонът му няма батерия и е забравил зарядното си. Въпреки че вероятно той е с него по всяко време, това не означава, че му обръща внимание постоянно. Хората работят, оставят телефоните си, за да разговарят с приятелите си. Пренебрегването на съобщенията ти веднъж или два пъти не означава нищо, ако се отнася добре с теб.

Но ако не е отговорил на последните 10 и знаеш, че има достатъчно време да публикува в социалните мрежи и да отговоря на други хора, тогава трябва да се изправиш пред студената, трудна истина.

Не се интересува от разговор с теб. Не те смята за негов приоритет.

Не трябва да му пишеш 3 пъти, за да получиш отговор. Не трябва да „опресняваш“ паметта му с повече съобщения и да му напомняш за съществуването си. Той би трябвало да си спомня, дори и името ти да не светва на телефона му.

Не трябва да му пишеш първа всеки път. И определено не трябва да го принуждаваш да ти отговори като пълниш телефона му със съобщения.

Когато харесваш някого, не забравяш да му отговориш. Това е всичко, за което можеш да мислиш през деня.

Така че, ако той не е отговорил на съобщенията ти, не му пиши за трети път. И не се чуди защо не отговаря.

Той не отговаря, защото не вижда стойността ти. Защото не заслужава някой с красиво сърце като твоето.