По едно здрасти тук и там, спорадични съобщения във Фейсбук, някои от тях без отговор, разговори късно вечер и безкрайната игра на котка и мишка... Толкова ни е познато! В днешно време можеш със седмици, дори с месеци да се чудиш дали той си пада по теб, дали те държи като резерва, дали те възприема като част от компанията или просто е мил с теб.

За да намалим чуденото, ти предлагаме да прочетеш тези 9 признака, че той определено няма сериозни намерения. Ако положението ти отговаря на 5 и повече точки, значи можеш да си сигурна, че е време да продължиш напред.

Това, което ще прочетеш, може да звучи малко грубо, но истината често боли.

1. Отношенията ви остават неясни

Имаме предвид ситуациите, в които ти го попитала накъде вървят нещата, а вместо директен отговор, получаваш някакви уклончиви разсъждения, чиято цел е да те задържат на въдицата му. Той няма да ти каже директно, че не си пада особено по теб, а ще избегне въпроса или ще ти каже, че не е много сигурен какво иска, „ще видим“, „рано е да се каже“ и подобни. Може би просто не иска да ти разбие сърцето или пък е кретен, който иска да те пази за всеки случай.

2. Общувате само през уикенда

През седмицата може да ти даде някой лайк, но не се сеща да те пита как си. Обикновено ти му пишеш първа, а той си спомня за теб само когато няма други планове през уикенда и му е скучно.

3. Казва ти, че не е готов за нищо сериозно

Защо жените все се опитват да променят мнението на мъжете по този въпрос? Той ти казва „сега не съм готов за нищо сериозно“, а ти си мислиш – СЕГА не е готов, но много скоро ще бъде и аз ще съм до него.

Истината обаче е друга – той не си пада толкова по теб, че да иска нещо сериозно. Ако те харесваше наистина, вече щеше да си е променил мнението. Не е нужно ти да му доказваш колко си прекрасна, точният човек ще го разбере от самото начало.

4. Не полага никакви усилия за срещите ви

Срещате ли се само когато на него му е удобно? Ако той често проявява егоизъм за мястото, часа и вида на срещата, то най-вероятно не го е особено грижа за теб. Иначе поне щеше да се постарае. Недей винаги да му играеш по свирката, за да не се превърнеш в момичето, което е винаги на разположение и което лесно може да бъде използвано.

5. Шегува се с недостатъците ти

Закачките и иронични шеги между двама влюбени могат да са много сладки, но има мъже и жени, които подлагат половинката си на психически тормоз, замаскиран като шеги. Няма нищо смешно в това постоянно да се подиграваш с недостатъците на другия или пък постоянно да ги споменаваш. Ако той се държи точно така, той не си пада по теб. Преди да тръгнеш да се променяш заради някого, запомни, че не е нужно да изкореняваш всичките си лоши навици и недостатъци. Понякога не е необходимо, те може да не се харесват на някои хора, но да са напълно приемливи и дори очарователни за други.

6. Става много романтичен... когато се напие

Сигурно си мечтаеш да го чуеш как ти се обяснява в любов или да ти прошепне няколко мили думи. И това наистина се случва... но само когато е пиян. Ако той флиртува с теб само под въздействието на алкохол, имаш проблем. Да, казват, че алкохолът разкрива истинската ни същност, но може би той би казал същите мили неща на всяка жена около него, защото алкохолът просто го превръща в Казанова.

Ако той те харесваше наистина, щеше да говори за чувствата си и когато е трезвен.

7. Винаги му пишеш първа

Има ли нещо лошо в това да му пишеш първа? Не. Има ли нещо лошо в това винаги да му пишеш първа? Да! Ако искаш, все можеш да измислиш оправдание за това, че винаги му пишеш първа, но истината е ясна – той не си пада по теб.

8. Никога не сте били на истинска среща

Ако той имаше сериозни намерения, щеше да те е завел на истинска среща – такава, каквато изисква малко повече старание от това да се видите в бара в петък вечер. Действията говорят повече от думите, а ако действия липсват – значи и чувствата му също никакви ги няма.

9. Усещаш, че се стараеш прекалено много

Истината е, че когато срещнеш правилния човек, всичко се получава много лесно и не са ти нужни никакви трикове, за да го впечатлиш. Просто ти е хубаво с него, разговорите ви са естествени и непринудени, а привличането е съвсем очевидно.

Ако обаче усещаш, че полагаш неимоверни усилия да впечатлиш някого, до степен че чак изневеряваш на собственото си Аз, значи едва ли сте един за друг.

Другата болезнена истина е, че подсъзнателно много добре знаем кога някой си пада по нас и кога полу- си пада по нас и ни размотава. Просто във втория случай често не искаме да си го признаем, защото надеждата умира последна.