Това е история, стара като света – момче среща момиче. Момчето се влюбва в момичето, но не бърза да ѝ го признае, тя пък започва да се пита „Дали ме харесва?“ и почва да се допитва до звездите, до цветята и отскоро до онлайн оракули. Но вместо да късаш маргаритки и да им задаваш такива важни въпроси, просто наблюдавай поведението му. Със сигурност то ще го издаде.

Ако забележиш тези 5 признака, то можеш да си сигурна, че той те харесва:

1. Иска да се виждате повече от два пъти седмично

Мъжете, също като жените, не искат да прекарват времето си с хора, които не са им приятни. Ако той самият предлага да се виждате, значи определено те харесва.

2. Позволява си да е раним около теб

Ранимостта често се смята за женска черта. Според социалните норми, които се базират на стереотипи, жените могат да показват слабост, да бъдат чувствителни и да плачат на тъжни филми. Мъжете пък трябва да са силни, корави и неемоционални.

Разбира се, че мъжете не са от камък, но се страхуват да показват своята чувствителна страна, за да не им се присмеят. Ако обаче той си позволява да е открит и раним около теб, това означава, че е свалил гарда и може да бъде себе си покрай теб. Освен това по този начин иска да те допусне в интимния си свят.

3. Интересува се от мнението ти

Друг сигурен признак е, че той се допитва до теб – интересува се от мнението ти по различни въпроси, пита те какво ще правиш през уикенда, дали ти се ходи някъде и т.н. Това показва, че си важна за него.

4. Ти си станала част от живота му

Ако той те включва в живота си – разказва ти за работата си, допитва се за семейни проблеми, предлага ти да си част от хобитата му – значи определено те харесва, иначе нямаше да инвестира толкова време и усилия в отношенията ви. Ако обаче те кани у тях, но не те е запознал с нито един от приятелите си, значи още не е готов да имате съвсем сериозна връзка.

5. Присъстваш в плановете му за бъдещето

Най-сигурният знак, че те харесва, е да те включва в бъдещите си планове. И не говорим за далечни планове, а за няколко седмици или месеци напред. Например за концерт, на който да отидете заедно, за съвместна екскурзия и прочие. Ако пък иска за мнението ти за бъдещето му – дали да смени работата си, дали да си купи нова кола, дали да не следва отново в университет – значи определено те цени.