Не ви върви в любовта и срещите? Не можете да си извадите изводи от собствените и чуждите грешки? Този текст е точно за вас!

Тъй като бъдещето на отношенията зависи изцяло на първите срещи, ще разгледаме нещата и поведението, които задължително трябва да бъдат избягвате.

- Лузъри.
Недостатъците в никакъв случай не са секси, затова ги оставете за себе си. Кой не ви прегръщал, кой забравил да ви се обади, кой ви изневерил, кой ви обидил - спестете тази информация. Дори да ви заговорят за такива неща, не отвръщайте на огъня, а залегнете в изкопа. Тези неща може да се споделят, когато на човека отсреща му пука за вас. Ако започнете да се оплаквате от несполуките си в любовта и приятелството, може да си създадете образ на неудачник.

- Не ми се прай мноо секси.
От друга страна, никога не се правете на повече, отколкото сте. Не се надувайте. Скромността краси човека. Недейте да натрапвате на останалия колко много приятели имате, колко сте велики, колко сте умни, колко сте по-по-най. Хората, които изпитват нужда да се хвалят, създават впечатлението, че имат доста сериозни комплекси или просто, че са ужасно самовлюбени.

- Аз съм еднорог, аз съм еднорог, аз съм еднорог.
Това е едно от най-досадните неща при опознаването на нов човек. Собственото му описание за това какъв е и какви качества притежава. "Аз съм такъв човек, аз съм онакъв човек." Собствената ви оценка за душевността ви и способностите ви, често е много далеч от реалността. Нека другия човек да прецени дали сте забавни или интересни. Ако е необходимо да натяквате какви сте, то вероятно не сте такива.

- Без багаж.
Много е просто. Ако някой не спира да говори за последното си любовно разочарование, значи не го е преживял. А щом не го е преживял, значи няма как да е готов за нещо ново. Нека хората от миналото ви, да си останат в миналото. Със сигурност има причини да са там.

- Спазвайте дистанция от предното МПС.
Не бъдете зъл дух или демон, който иска да се всели в човека. Дори да си нямате личен живот, симулирайте такъв. Със сигурност няма да спечелите точки, ако се сърдите, че не ви се обръща внимание. Напротив, адски отблъскващо е. Още нямате никакъв статут, че да имате претенции за количество на вниманието.

- Нещо ме съмняваш!
Дори да сте повече от страхотни, не го демонстрирайте твърде рано. Неизбежно ще събудите въпроса "щом си толкова прекрасен човек, защо си сам/а?". Сигурно вие си имате логично обяснение, но отсреща ще си помислят, че просто нещо не ви е наред.

- Секс майстер 2000.
Ако даден човек ви харесва и иска да има нещо с вас, то със сигурност няма да иска да слуша за пошлите ви сексуални подвизи. Ясно е, че имате такива. Може да си говорите дали обичате да ви щипят по зърната и да ви облизват ушните миди колкото искате, но неща от типа на колко, къде, с кого, как и т.н., трябва да запазите под секрет, за да не ви вземат за курва или курвар. Що се отнася до бъдещото ви гадже, вие сте правили секс точно веднъж - с голямата любов от детството, с която сте изчакали няколко години, за да го направите. Но пък за този един секс сте заобичали всички възможни мръсотии.

- Психаротерапия.
Това не е сеанс при психоаналитик. Не сте си платили, за да си разказвате проблемите. Това е среща. Давайте думата на събеседника си. Той или тя не е кофа за душевни отпадъци и не иска просто да ви слуша непрестанно.

- Приятно ми е, Мавриков!
Никой не обича да влиза в ролята на разследващ журналист. Не сте на интервю. Не отговаряйте с по една дума на въпросите към вас. Старайте се да участвате активно в разговора.

- Много ма е срам!
Много хора се срамуват, когато са за пръв път на среща. Има много лесно решение на този проблем. Щом ви е срам да говорите и да разказвате за себе си - задавайте въпроси. Разпитвайте човека за каквото се сетите. Така хвърляте топката в чуждото поле. Неловкото мълчание е едно от най-неприятните неща на една среща. Като задавате много въпроси, демонстрирате на човека, че проявявате интерес към него.

- Съдебен спор.
Недейте да си изразявате осъдително мнението за чуждите интереси, мечти, занимания и тем подобни. Това не е ваша работа. Никой не обича критиката. Понякога да си искрен и прям не е уместно. Дори да смятате, че мнението ви може да е от полза на този човек, го оставете за себе си. В никакъв случай не изпадайте в спорове, само защото имате различни виждания по дадени въпроси. Най-лесният начин да оставиш кофти впечатление в другия човек е, като демонстрираш..