На 29.12. в 07.00. часа сутринта настъпва Новолуние в знака Козирог. Тогава движението на Луната съвпада с това на Слънцето. Очаква се събитието, което ще действа най силно на 28.12. и 29.12. да ни направи едностранчиви и фиксирани в собствената гледна точка. При всички случаи ще сме силно емоционални и трудно ще взимаме рационални решения.

Най-силно ще усетим Новолунието във връзка с нещата, за които отговаря знакът Козирог, а именно реда, авторитетите, отговорностите, материалното и обществено положение. Поради тази причина е възможно да сме силно загрижени за имиджа си през периода и да сме много докачливи, ако останалите хора не ни зачитат по начина, по който искаме. Също така не са изключени сблъсъци с авторитети и хора с власт, които да ни разстроят до известна степен.

Възможно е да си правим равносметка на финансовото положение и кариерното ни ориентиране, но до каквито и изводи да стигнем след анализа е важно да предприемем решителни стъпки чак след поемането на Меркурий, планетата на разума и комуникациите, директно, след 09.01.2017.

През периода на Новолунието е важно да се постараем да запазим вътрешния си баланс и да не реагираме първо сигнално на всяко дразнене идващо от заобикалящите ни хора. Така най-добре бихме могли да не влошаваме отношенията си с тях и да избегнем конфликти и трайни неразбирателства.

Най-силно ще усетят събитието кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях запазването на хармонията в отношенията с най-близките им хора ще е трудна задача. Важно е да се постараят да са достатъчно търпеливи и отзивчиви към другите, но без да се увличат и да губят връзка със себе си и собствените си нужди.

Въздушните знаци Водолей и Близнаци ще имат шанса да се натъкнат на интересни за тях хора, които ще се опитват да впечатляват.

Водните знаци Риби и Скорпион по всяка вероятност ще са влюбени и до голяма степен фокусирани върху близък до сърцето им човек. Важно е в желанието си да угодят на този човек да не забравят себе си и собствените си нужди.

Огнените знаци Лъв и Стрелец ще са склонни да харчат крупни суми, опитвайки се по този начин да демонстрират любовта си към най-близките. Ако освен правилните подаръци, съумеят да подберат и правилните думи и отношение, ще направят хората около тях наистина щастливи и признателни.

Земните знаци Телец и Дева най-добре биха изкарали периода в тясна семейна атмосфера, обградени от най-близките, но и спазвайки известна дистанция с тях.

Новолуние в Козирог покровителства желанията, които са свързани с реализацията на професионално ниво, с постигане на цели, успехи, сигурност, професионални реализации и с имиджа в очите на другите.