Има много жени, които тичат към мъже, за които майките им винаги са ги предупреждавали. Изглежда природата превзема тези момичета и ги подтиква да започнат да се срещат с личности, които означават само проблеми. Благодарение на изследванията, сега знаем защо това се случва и защо добрите момичета избират да се срещат с онези, които лесно могат да ги вкарат в неприятности.

Споделяме научно доказателство защо жените могат лесно да бъдат заслепени от мъже, които имат характеристики на „лошо момче“.

Момичетата обичат самочувствието при мъжете

Тези лоши момчета не биха имали силата да привличат момичета, ако нивото им на увереност беше ниско. Въпросът е, че е толкова високо, изглежда, че отношението им прелива от него, което може да се види в приятелите им, превозното средство, което карат, храната, която избират да ядат, и много други.

Овулацията тласка момичетата към проблемни момчета

Жените си падат по лоши момчета, защото това е в природата им. Науката казва, че когато една жена е в стадий на овулация, хормоните ѝ влияят на това кого тя вижда като страхотна фигура на баща за бъдещите си деца. Близо до времето на овулация момичетата са привлечени от добре изглеждащи, харизматични и непокорни момчета.

Личността на „лошото момче“ е по-привлекателна

Те просто не се интересуват от нищо. За тях няма книга с правила или конкретни закони, които следват. Те правят свои собствени и изглежда, че винаги живеят на ръба. Въпреки че обичат да контролират и страстно се отнасят към собствените си убеждения, все още знаят правилния начин да се отнасят с дама и да я карат да се чувства доста добре.

Дамите търсят приключенски и забавен дух

Една от характеристиките на „лошото момче“ е любовта към приключенията и вълненията. За жените изглежда, че ако мъжът не живее див живот, това означава, че не е подходящ за тях. Те просто не могат да получат достатъчно от този приключенски дух.

Жените се чувстват защитени около тях

Момичетата избират лоши момчета пред другите, защото искат мъжка фигура, от която могат да бъдат защитени. Повечето дами, които се чувстват уязвими и се страхуват от престъпление, търсят мъж, който може да ги защити. Всъщност силният им физически вид е причината представителките на нежния пол да се чувстват сигурни около тях.

Момичетата избират привлекателни мъже пред милите

В едно проучване жените получават профили на двама различни мъже и трябва да избират кого да предпочетат. Повечето от дамите избират профила с добри физически качества, докато приятният мъж не е финалния избор. Благодарение на това изследване сега знаем, че хубавата характеристика се превръща в съществен фактор при избора на партньор за сериозна връзка, но е манипулативната черта, която лошите момчета имат и изглежда по-привлекателна.

Те освобождават „лошото момиче“

Психологът, д-р Робин Маккей, обяснява, че момичетата, които имат скрита вътрешна непокорна страна, лесно се привличат от мъже, които могат да я освободят. Обикновено при момичетата тази черта е била потисната по време на детството и един от най-лесните начини да извадят всичко това е да започнат да се срещат с непокорен човек.