Имахме наистина много прекрасни моменти заедно. Спомените за нещата, които направихме заедно, са там, а аз все още имам снимките на приключенията ни и толкова много сладки, романтични мигове.

Но не мога да си спомня какво е чувството.

Минаха месеци от деня, в който си тръгнах, и честно казано не мога да си спомня какво е усещането, когато бяхме щастливи. Спомням си, че бях влюбена, че бях щастлива, но не мога да си спомня как всъщност се чувствах тогава.

Има много неща, които помня:

Болката от отхвърлянето и чувството за нежелание.

Безсилието, което изпитах, когато научих, че си ме излъгал.

Изтръпването, което почувствах, когато бях скована и изтощена.

Гневът, който пламна в гърдите ми в отговор на твоята безстрастност всеки път, когато ти казвах, че ме нараняваш.

Спомням си как се чувствах нащрек, като се уверих, че съм красива, секси, талантлива и сладка, и как си мислех, че ако мога да бъда повече, ако мога да направя тези неща по-добре, тогава ще се почувствам като теб и всъщност ще искаш да бъдеш с мен. Ако можех да бъда по-привлекателна, грижовна и търпелива, тогава наистина щеше да ме обичаш и щяхме да се оправим.

И няма значение колко пъти ми се казва, че не е моя вина и че съм напуснала по всички правилни причини. Няма значение, че знаех - и все още знам - че съм взела правилното решение да си тръгна.

Защото тази тежест все още лежи върху раменете ми - ако всъщност ме беше искал, щеше да опиташ. Ако ме бе обичал, никога нямаше да стигнем до този момент.

И така, независимо колко съм се старала, независимо кой е виновен и кой не, изводът, до който стигам, е винаги един и същ. Не мога да разбера какво се е случило от друга гледна точка, различна от тази:

Не бях достатъчна, за да ме искаш.

Тази мисъл ме преследва и затъмнява всичко останало. И усещам, че ще продължи да го прави дълго време.