В момента те гледам.

Извиваш се срещу възглавница, главата ти лежи удобно в скута ми. Слушаш любимата си песен. Очите ти са затворени, а пръстите ти почукват в ритъм.

Чудя се какво има в ума ти в този момент. Думите на песента, която слушаш? Представяш ли си цялото видео в главата си, докато музиката звучи?

Поглеждам те още малко. Вероятно не мислиш за това. Вероятно сега не мислиш за нищо. Просто се опитваш да поспиш.

Аз, от друга страна, не спирам да мисля за теб. Малко е абсурдно всъщност. В случайни, обикновени моменти като този, осъзнавам факта, че може би просто съм малко лудо влюбена в теб. Просто изучавам лицето ти, прокарвам пръсти през косата ти, тананикам си на ритъма на музиката, когато осъзнавам, че се влюбвам в теб по начин, който никога не съм изпитвала в живота си.

Сигурна съм, че не е заради песента. Или факта, че и аз не съм спала много. Просто… ти. Самото знаене, че си тук. С мен.

Мисля за теб. Много. След това мисля за метафори. Ти като цялата ми галактика. Ти като любимата ми песен. Ти като последната ми пица. Ти като моето виновно удоволствие. Ти като залез и изгрев. Ти като мой дом. Опитвам се да събера всичко в нещо, което заслужава да бъде разграничено, но тези неща никога не могат да се сравнят с теб.

Разбираш ли, ти си основната причина сърцето ми да се вълнува. Ти си основната причина за моята смърт. Ти си лошата идея, заради която винаги се гордея. Принуждаваш сърцето ми да пее, да се смее и да ме „пари“. Чувствам се свободна да те обичам. И съм благодарна за това, защото докато светът е в пълен хаос, ти си там, за да ми напомниш, че все пак не е толкова лош.

Ти си единственото човешко същество, което може да ми оправи настроението. Ти си моите утеха и убежище, моята комфортна зона. Мога да се смея, да плача и да се ядосвам с теб. Мога да изкачвам по планини и да горя мостове, когато съм с теб. Истината е, че ти си спокойствието на моята лудост. Да бъда с теб ме кара да се чувствам сякаш вървя без гравитация.

Не мога да не се чудя дали някога отново ще обичам друго човешко същество така, защото имаш мен - имаш сърцето ми. По всички възможни начини. И знам, че тази любов ми изглежда сякаш стоя пред пропаст, очаквайки падането, а кафявите ти очи са единственото нещо, което ме кара да искам да ходя на пръсти малко повече.

Поглеждам те отново. Устата ти е леко отворена и не съм забелязала, но бузите ти са леко пигментирани с лек нюанс на розово. Наблюдавам те и виждам всички начини, по които не мога да те достигна.

Никога не съм мислела, че ще те обичам така.