Понякога, когато се разгневим, е най-добре да спазваме известна дистанция от ситуацията или човека, който причинява проблема. Именно този метод за справяне с разочарованията е накарал едно малко момче на име Оуен да напише писмо до майка си, в което й казва да стои далече от него.

Бележката, споделена в Интернет от роднина на семейството, започва без особен поздрав, а с краткото и директно “Мамо, не идвай да ми четеш”.

Писмото е било закрепено за вратата на хлапето, за да може майката да го види, преди да се опита да влезе в стаята му. И макар и правописът му да не е безупречен, малкият определено се е справил добре с пунктуацията.
Ядосан съм ти”, обяснява той. “И сам ще се завия.

Макар и да не е ясно какво точно е направила майката на Оуен, за да разгневи сина си, очевидно трябва доста да поработи, за да го спечели отново на своя страна.

Снимка на бележката, изписана със син фулмастер върху бял лист, е публикувана в Интернет от дама, която твърди, че е братовчедка на майката. "Вчера на братовчедка ми са й били отнети майчинските права”, пише шеговито тя.

Само за четири дни, публикацията е събрала 1200 коментара, много от които са написани от родители, които споделят подобни истории за гнева на хлапетата си.

“Съвсем сериозно очаквам да получа такава бележка в бъдеще. Детето ми ме наказва, когато съм била “лоша майка”, като си ляга самичко”, пише един потребител. “Вчера беше недоволен за нещо и затова седна край улицата и заплашваше, че ще позволи на непознати да го вземат, за да не се грижа вече за него”.

Друг потребител прибавя: “Веднъж видях бележка от дъщеря си (която беше на 5 по това време), която гласеше: “Не влизайте. Мразя всички. Особено тате!”. Попитах я на следващата сутрин и тя не можеше да си спомни защо е била ядосана. Особено пък на мен!”.

А вие получавали ли сте подобни гневни бележки?