Защо в живота си винаги търсим своята половинка? Сякаш имаме нужда от някой друг, който да запълни празнотата в нас, да върне щастието в живота ни и да ни допълни до едно цяло. Защо вярваме, че търсейки любовта, намираме и себе си? Защо ни трябва вярата в това, че някой друг ще дойде и ще ни помогне да станем по-добрата своя версия? В реалността, любовта не е това, което прави живота ни по-щастлив. Тя просто го прави още по-пълноценен, когато той вече е...

Затова, не искам да бъда твоята половинка. Не искам да разчиташ на мен да събера счупените парчета на сърцето ти и да ги сглобя отново. Не искам да бъда онази, която ще те извади от дупката, в която си попаднал и ще върне вярата ти.

Не искам да бъда твоята половинка. Сякаш не си бил цял преди да ме срещнеш. Сякаш си чувствал празнина в сърцето си, която има нужда да бъде запълнена. Сякаш това може да бъде направено от друг човек. 

Не искам да бъда твоята половинка. Не искам да съм лепилото, което те държи цял и без което ще се разбиеш на хиляди мънички парченца. Не искам да бъда отговора на всичките ти въпроси и човекът, който те е накарал да разбереш кой си.

И колкото и романтично да звучи да бъда жената, която те допълва и прави цял, не искам да бъда тази жена. Искам да бъдеш цял и преди да те срещна. Искам да бъдеш мъж, който знае кой е и какво иска.

Не искам да имаш нужда от мен. Искам да ме търсиш, защото с мен се чувстваш щастлив и весел, а не защото имаш нужда от любовта ми. Искам да ме искаш не защото запълвам празнината в сърцето ти, а защото правя щастливия ти живот още по-щастлив. Не защото решавам проблемите ти, а защото с мен ти е по-хубаво и сякаш не съществуват такива...

Не искам да бъда твоята половинка. Искам да бъда жената, която ти сам избираш, не защото имаш нужда, а защото искаш точно мен! Защото аз съм тази, която прави живота ти още по-цветен, по-забавен, изпълнен с повече любов, отколкото всъщност е. Не защото отсъствието ми ще те погуби, а защото присъствието ми те кара да откриеш парченца от себе си в мен. И защото израстваме... заедно! И вървим напред, както като отделни личности, така и като двойка.