Тази рецепта може да приготвите за вечеря. В нея няма месо, но това не я прави по-малко вкусна. Свежите зеленчуци в нашето днешно предложение ще се харесат на всеки. Въпреки че е вегетарианска, тази рецепта би била страхотна и с гриловани пилешки гърди. Ние обаче добавяме повече спанак, за да има още повече протеин в ястието. А най-страхотното е, че ще ви отнеме само 15 минути, което прави тази рецепта идеална за вечеря през седмицата.
Необходими продукти:
• 450 гр. пълнозърнесто пене
• 3 скилидки чесън
• 50 гр. козе сирене
• 25 гр. обезмаслено крема сирене
• 1 ч.л. сол
• 3/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
• 1/2 чаша пресен босилек
• 220 гр. свеж бейби спанак
• 1 чаша чери домати, нарязани наполовина
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера сложете подсолена вода и изчакайте да заври. Добавете пенето и гответе, докато омекне, но не прекалено, като разбърквате от време на време, около 12 минути.
Смелете чесъна в кухненски процесор и добавете козето сирене, крема сиренето, 3/4 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка черен пипер, босилек и половината от спанака. Блендирайте, докато сместа стане гладка и кремообразна. Оставете настрана сместа от сирене и спанак.
Междувременно поставете чери доматите и останалите листа спанак в голяма купа. Изцедете пастата. С лъжица сипете от нея в купата над спаначените листа. Добавете сместа от сирене и спанак върху пастата и ги смесете. Овкусете на вкус със сол и черен пипер.
Без съмнение вкусен резултат!