С наближаването на летните месеци, все повече ни се иска да хапваме леки храни. Свинското месо и тежките ястия са изместени от салати и различни видове рецепти със зеленчуци и плодове.

Затова сме подбрали рецепта за прекрасните брускети, но сме заменили хляба с авокадо и сме подбрали по-сухо месо. Така ще можем да се наслаждаваме на италианската кухня, без да се притесняваме за за обиколката на талията ни.

Необходими продукти:

  • 3 броя по-едро авокадо, срязани наполовина; 
  • сок от 1/2 лимон;
  • 2 броя варени и настъргани пилешки гърди;
  • 2 големи домата, нарязани на кубчета;
  • малка глава червен лук, нарязан на ситно;
  • 1 с.л. зехтин;
  • 1/4 ч.л. червен пипер;
  • кашерна сол;
  • прясно смлян черен пипер;
  • ситно нарязан босилек.

Начин на приготвяне:

1. Отстранете кората на авокадото.

2. Изстискайте лимоновия сок отгоре, за да предотвратите покафеняването.

3. В голяма купа смесете пилешкото, доматите, лука, зехтина и червения пипер. Подправете със сол и пипер.

4. Сложете малко от сместа в авокадото и гарнирайте с босилек.

Добър апетит!