Скъсала си с приятеля си? Има неписани правила за държание след раздяла. Едно от тях е да внимаваш със съобщенията. Болката, романтичната песен по радиото, дори алкохолът са тези, които ще те провокират да грабнеш телефона и да му напишеш всичко, което мислиш, но не го прави! Ето какви SMS-и НЕ трябва да му пишеш:

SMS като: „Още те обичам!”, „Много ми липсваш!”, „Не мога да живея без теб!”

Да, със сигурност ти е трудно и искаш да споделиш мъката си, но бившото ти гадже е грешният адресат! Ако имаш изгаряща нужда да споделиш, пробвай с приятел/ка... ще ти олекне. Има голяма вероятност, ако му напишеш подобен SMS, той да се почувства добре от факта, че ти е болно за него и да се възгордее. Ако е просто дребно скарване - ок... направи го! Но, ако всичко е приключило, няма смисъл да му показваш, че е оставил празнина в теб. 

SMS като: „Върни се!”, „Моля те, ела!”

Болезнената истина е, че ако иска да се върне при теб, ще го направи, но един такъв SMS не може да го накара да промени решението си. Заради това такива подбудителни SMS-и са излишни, дори вредни, защото ще му подскажат колко си безсилна без неговото присъствие. Ако смяташ, че има вариант да бъдете заедно и от теб зависи последния ход - кажи му го, но не със SMS! Обади му се! SMS от този сорт показва безнадеждност и отчаяност, а мъжете не харесват това!

SMS като: „Извинявай, аз съм виновна!”, „Вината е в мен!”

Въпросът тук е кой е виновен наистина? При раздялата често се обвиняваме, че ние сме виновни, самосъжаляваме се и тънем в угризения, че сме направили нещо погрешно... Всъщност и от двамата зависи дали една връзка ще бъде успешна, или провал... Така че, ако той не те потърси и не иска да изгладите нещата, забрави за SMS-и от този род. Не е нужно да му показваш разкаяние, просто няма смисъл! 

SMS като: „Как си?”, „Какво правиш?”

Среднощните SMS-и са нещо много коварно! Седиш в леглото и се чудиш какво ли прави той в момента, посягаш към телефона и му изпращаш SMS „Какво правиш?” и когато не получиш отговор започват терзанията и болезнените догадки къде и с коя е... Не му пиши такива SMS-и, защото той ще разбере колко си зависима. Изкушението е голямо, но бъди по-силна от него!

Ако всичко е приключило и нямате бъдеще заедно, е факт, че никакви SMS-и не могат да спасят връзката ви. Разбира се, ти познаваш бившия си приятел и си знаеш при какви обстоятелства сте се разделили, но ако все пак се изкушиш да му изпратиш подобен SMS, преди да натиснеш „Изпрати”, помисли дали си струва! 

При любовна раздяла има правила за държание, които биха ти спестили доста неловки ситуации и главоболия. Едно от най-важните неща е да се дистанцираш от него, да сложиш най-хубавата си... усмивка и да покажеш не само на бившия си приятел, но и на себе си, че си силна и че можеш да се справиш! А ти наистина го можеш!