Знам, че ти се иска да го направиш. Особено в моментите, когато самотата те задушава. Но недей. Повярвай ми. Това няма да излекува болката ти. Може би ще ти даде временно успокоение. Но после ще я усетиш с нова, още по-голяма сила...

Не се поддавай на желанието на изпратиш смс, заради който твоето бъдещо аз ще те намрази. Нищо, че алкохолът е притъпил сетивата ти в този момент. Нищо, че сълзите напират в очите ти. Издръж. Можеш.

Не си мисли, че все още можеш да протегнеш ръка и да върнеш това, което е било между вас. Било е. Но наистина ли беше между вас или беше повече между теб и твоите фантазии за вас?

Човекът, който разби сърцето ти, не може да го залепи обратно. Все пак, именно той го разби на парчета, нали?

Знам, мислиш си, че този път ще е различно? Мислиш си, че другият се е променил, че нещата са се променили, че сте пораснали и сте помъдрели.

Но... няма да стане така.

Защото, ако другият се беше променил, ако искаше да изградите нещо ново върху руините на старото, в този момент щеше да е тук, до теб. Да се бори за още един шанс. Да се бори да си те върне.

Хората се променят, но когато сами го пожелаят. Ако го пожелаят. И тогава, повярвай ми, ще го усетиш. Ще разбереш. Тогава няма да си задаваш въпроса дали да пуснеш смс, дали да се обадиш, дали да го потърсиш. Тогава ще се питаш дали да отговориш на неговия смс, дали да върнеш обаждането му, дали да отидеш на срещата... Среща, за която е настоявал безброй пъти.

Среща, на която не трябва да ходиш.

Да, дори да твърди, че се е променил, не се връщай назад. Защото отново ще те боли. Два пъти повече отпреди. Нищо не горчи така, както повторно предаденото доверие.

Защото знаеш, дълбоко в себе си знаеш, че, за да се стигне дотук, другият не иска и не може да се промени. Не и в този етап от живота си. Не и за тази връзка. Защото ти много пъти говори с него, нали? Много дълго се бори... Много чака...

Не влизай отново в този порочен кръг. Не забивай собственоръчно ножа в сърцето си.

Не забравяй, че щастието ти не зависи от това дали си с този човек, или не. Щастието ти зависи от теб. И то започва с това да отстояваш себе си. Да се бориш за мечтите си и за любовта, която искаш и която заслужаваш.

Знам, че сега ти е трудно. Но не тръгвай назад. Очаква те прекрасен нов живот. Различен. Динамичен. Истински. Твоят живот. Тръгни към него. Още днес. Още сега. Обърни гръб на миналото и погледни към бъдещето. Заслужаваш го!

Автор: Бека Мартин