Страх. До това се свежда всичко. 

Когато нямаме партньор до себе си се притесняваме дали ще открием любовта отново, страх ни е да бъдем сами, страх ни е да се чувстваме нежелани, ужасени, че никога няма да срещнем човек, който да ни кара да се чувстваме така, както онзи специален човек - голямата ни любов.

Този страх ни сковава и контролира, кара ни да се връщаме към стари любови с токсични хора. Пречи ни да продължим напред. 

Истината, която трябва да приемеш рано или късно е, че няма двама една човека, така че няма и две еднакви влюбвания. Никога няма да срещнеш човек, който да ти дава това, което ти е давал друг. И не трябва да гледаш на това като на нещо негативно. 

Всеки човек, който срещаме в живота си, идва с конкретна цел. Учи ни на нещата, които искаме, но и на тези които не желаем. Някои от тях ще изкарат на повърхността най-доброто от теб и ще развият много твои способности. Други пък ще изкарат на преден план най-лошото от теб, за да опознаеш слабите си места. 

Никой няма да може да клонира същите усещания и спомени, които някога си споделяла с човека, когото си обичала. Но истината е, че няма защо да съжаляваш затова. Животът е така устроен, че в него напълно липсва застой. Това, че няма да изпитваш абсолютно същото към някого, не означава, че няма да се влюбиш отново. 

Определен човек може да се появи в живота ти, за да ти покаже любовта, която заслужаваш, а не задължително, за да ти я даде. Всяка връзка е дошла при нас по различни причини и за определено време. Трябва да приемем гостоприемно хората, които идват в живота ни и да ги оставим да си тръгнат, когато дойде време. 

Колкото и да е трудно да приемем, понякога любовта просто не е достатъчна. Понякога животът ни побеждава и попадаме в ситуации, в които никога не сме предполагали, че можем да се озовем. 

Когато някой ни напусне, просто трябва да го освободим, за да си тръне. В такива ситуации си напомняй, че неговото тръгване има по-велика цел в живота ти, която засега не виждаш, но която ще подредиш в съзнанието си, когато успееш да видиш голямата картина на живота си. 

Не попадай в капана на това да сравняваш отношенията си си. Всяка връзка е уникална. Цени всеки човек в живота си по отделно, давай си ясна сметка за нещата, които той ти дава.

В живота ни има две неща, които ни мотивират да действаме любовта и страхът. За да привлечеш повече любов в живота си, стреми се в ежедневието си да правиш всичко от любов. Помни, че Вселената не различава нюанси, тя ти дава това, което сама заявиш.