1. Не се нуждаеш от някого, за да те кара да се чувстваш завършен човек. Ти си шедьовър на изкуството, наречено природа. Спри да чакаш някой, който да те зашемети. Пътувай, гледай филми, отиди на ресторант сама. Връзката със себе си е най-полезната, която можем да изградим през живота си. Научи се да се чувстваш добре, когато си сама. 

2. Научи се да цениш себе си. Понякога ще ти бъде трудно, особено вечер. В такъв случай вдишай дълбоко няколко пъти и усети собственото си присъствие. Ти никога не си сама, защото имаш себе си. 

3. Граби с пълни шепи от всеки момент. Живей в настоящето и буквално изстискай всеки миг от него. Той няма да се повтори повече, просто защото ти няма да бъдеш същата. Помни, че се променяш непрекъснато, в това е тайната на живота. 

4. Няма да намериш щастието, там където си го загубила, затова спри да се връщаш в миналото. 

5. Твърде много слънце, може да доведе до суша.

6. От всяко лошо, което ще ти се случва през живота, ще научиш нещо важно и незаменимо. Трудната за преглъщане истина е, че всеки от нас е такъв, какъвто е заради болката, която е преживял. Сега вероятно не виждаш своите поуки, но дистанцията на времето ще ти позволи да си ги извадиш.

7. Спри да правиш непоискано добро. Имаш желание да помогнеш на хората, които обичаш, това е нормално и те прави уникален човек, но помни, че трябва да изчакаш отсрещната страна да поиска помощта ти. Така от една страна няма да се намесваш в свободната воля на човека, от друга ще си сигурна, че той е готов да приеме съветите ти и наистина да продължи напред.

8. Ако някой те наранява, не се колебай да прекратиш отношенията ви. Изконно право на всеки човек е да бъде щастлив и да следва поривите си. Не го забравяй никога!

9. Не губи времето си да плачеш за хора, които са те наранили. Не им позволявай да спечелят. Бори се. Бори се за себе си. 

10. Игнорирането на дадена ситуация няма да я накара да изчезне. Просто ще ти е по-трудно да се изправиш лице в лице с нея след време, когато вече няма да имаш друг изход.

11. Ако някой те иска обратно, изчакай да спечели доверието ти отново. Давай втори шанс на хората около теб, но не се давай лесно. 

12. Не забравяй, че няма да бъдеш същата нито след пет, нито след десет години. Нормално е да бъдеш друга, дори след 30 минути. Всички растем и се учим. 

13. Ти си цялата галактика, спри да слагаш някой в центъра на своята Вселена, особено, ако този някой те вижда просто като звезда в нощното небе. 

14. Тъгата и болката изчезват, стреми се да запазиш себе си, докато ги изпитваш.

15. Остани добър човек, дори когато светът се опитва да те направи твърда и сурова. Остани изпълнена с любов и състрадание, дори в моментите, в които не можеш да ги изпиташ към себе си.

16. Не се обвинявай за грешките си, в живота няма нищо случайно, щом си ги направила, значи е имало смисъл.

17. Обичай другите по начина, по който искаш да обичат теб. 

18. Не съжалявай, че някой не ти отвръща със същата любов. Любовта е енергия, а енергията никога не се губи и ще се върне към теб по един или друг начин. 

19. Когато нещо в отношенията ти се счупи, то няма как да се оправи бързо. Трябва да изчакаш бурята да премине, за да го поправиш завинаги.

20. Твоята първа и последна любов трябва да си ти самата.