Няма идеални връзки. И няма връзки без компромиси. Но има няколко неща, без които... просто няма да има връзка. Не и дълготрайна. Ето кои са те:

1. Зачитане

Истинска връзка значи, че човекът до теб те зачита. Че взима предвид мнението ти, когато му предстои да вземе важни решения за живота си. Че се допитва до теб и има нужда от съвета ти, когато е на кръстопът. Особено когато предстоящото решение засяга и двамата ви. Ако обаче решенията ги взима само той, ако не те пита или дори и да те пита, не те чува, замисли се. Нямаш нужда да бъдеш нечие украшение. Имаш нужда и право да бъдеш нечий пълноправен партньор.

2. Време

Ясно е, че няма как да се превърнеш в центъра на вселената за човека до теб. Не е и необходимо. Вие сте заедно, но това не значи, че нямате нужда от лично пространство. Ако обаче неговата нужда от лично пространство е по-голяма от нуждата му да е с теб, трябва да се запиташ дали той всъщност иска да е с теб. Защото не е важно дали ти говори за любов. Важното е дали ти показва своята любов.

3. Внимание

Да... Връщаме се пак на думата „внимание”. Защото не е достатъчно човекът до теб да е с теб. Физически. Той трябва да ПРИСЪСТВА до теб, да БЪДЕ с теб. Колко двойки съжителстват заедно, под един покрив, а вечер на масата седят като бегли познати. А когато дойде уикендът, сякаш забравят един за друг. Всеки рови в телефона си или гледа любимия си сериал... Истината е, че можеш да си с някого, да си до някого и въпреки това да си сам. А ти искаш нещо повече, нали? Заслужаваш нещо повече...

4. Разбиране

Да имаш истински партньор значи да имаш с кого да говориш. Винаги и за всичко. Да имащ до себе си човек, който ще те разбере, ще те подкрепи. Да знаеш, че ще те изслуша, без да те осъжда. Че ще ти помогне да разбереш себе си, защото преди това той вече го е направил. Защото няма по-откровено огледало от очите на човека, който ни обича. Стига наистина да ни обича.

5. Грижа

В началото на връзката всеки се опитва да се покаже в най-добрата си светлина. Но щом нещата се поуспокоят, щом се „изяснят”, щом вече станете „ние”, голяма част от хората често започват да неглижират усилията, които полагат за другия. Тръпката се измества от рутината. Грижата – от безразличието (защото и неосъзнаваното безразличие си е безразличие, нали?). Имаш право да се чувстваш желана и важна непрекъснато. С всеки изминал ден. Нещо повече – вместо да избледнява, това усещане трябва да се засилва. Така, както истинската любов се засилва с времето.


Не се примирявай с връзки и хора, които не те карат да се чувстваш специална! Защото ти си точно такава! Просто от време на време го забравяш...

 

Автори: A&Z