Не бива да превръщате някого в целия ви свят, защото ако се разделите, ще се почувствате така, сякаш нямате причина да живеете. Ще почувствате, че целият ви живот се разпада. Ще ви бъде изключително трудно да го преодолеете и да продължите напред.

Раздялата никога не е лесна, но ако имате други неща, които ви радват и доставят удоволствие, ще ви мотивират да не се предавате. Няма да е трудно отново да повярвате.

Не превръщайте един човек в целия ви свят, защото ще изгубите себе си. Колкото и да вярвате във връзката ви, не го правете. Работете в екип, но не губете себе си. Не му давайте властта над вас.

Не трябва да се съгласявате с партньора си през цялото време. Трябва да имате свои собствени мисли, идеи и мнение. Предполага се, че сте двама отделни човека, които се събират, а не клонинги един на друг.

Не бива да правите един човек целия ви свят, защото в живота има нещо повече от любов. Имате приятели, които ви правят щастливи. Имате хоби, което ви радва. Имате и други неща, които допринасят към щастието ви. Вашият партньор не бива да е единствоното позитивно в живота ви. Ако е, помислете над това. Разгледайте приоритетите си.

Не бива да прехвърляте цялата отговорност за вашето щастие върху него. Не е честно. Не е здравословно.

Не бива настроението ви да зависи от това дали този човек се отнася добре с вас, или не. Не трябва да правите един човек целия ви свят, защото всичко може да се промени в един миг. Ако загубите този човек или дори влезете в битка с него, не искате да мислите, че животът няма смисъл.

Вашият партньор трябва да бъде изключително важна част от живота ви, но не да замести вашата личност. Не трябва да е единственото добро нещо, което имате. Не трябва да е единствената причина да ставате от леглото всяка сутрин.

Трябва да изградите живота си така, както на вас би ви било добре. Не става дума само за любовния ви живот, а за целия такъв.

Уверете се, че сте положили толкова усилия в надеждите, мечтите и хобитата, колкото сте вложили във връзката ви. Уверете се, че не забравяте за другите неща, които са важни за вас. Има достатъчно място за вашия партньор и за всичко останало, което има значение.