Може би от известно време чувствате, че сте се отдалечили от партньора си. Може би си мислите, че връзката ви не се развива. Може би той е изневерил. Може би вие сте го направили. Може би онзи щастлив и вълнуващ период се е превърнал в период на монотонност и повтаряемост.

Но се запитайте това, ако ви се иска да прекратите връзката: Защо искате да го направите? Имате ли истинска причина?

Не ви казвам да не прекратите връзката. Ако душата ви вече е уморена и няма какво да получите повече от тази връзка, то причините ви са обоснователни.

Ако половинката ви е токсична, ако връзката ви е такава, защо не сте си тръгнали отдавна? Връзка, която е остаряла и загубила блясъка си. Връзка, която е изпълнена със спорове. Винаги искаме онова, което не можем да имаме.

Понякога сами се саботираме, защото отказваме да се справим с проблемите си.

Представете си да видите прекрасен десерт, който стои в хладилника на ресторант. Устата ви вече усеща вкуса само при вида му. Опитвате го и се влюбвате. И така се връщате в същия ресторант на следващата вечер, за да го поръчате отново. И отново. И отново.

Съвсем скоро вашите вкусови рецептори придобиват вкуса на това изкушение и вие се връщате още веднъж в ресторанта, за да проверите за друг десерт, който с нетърпение искате да опитате. Всичко се повтаря.

Първият десерт няма да се промени.Ще се топи на езика на всеки, който го вкуси. Вашият поглед върху него няма да е същият, защото сте свикнали с вида и текстурата му. Първата хапка винаги е хубава, но след това дори ни става лошо.

Тенденцията да приемаме партньора ни за даденост, докато мислим, че има някой по-добър, може да продължи вечно.Тя може да причини ненужна болка и разбито сърце.

Вие също не сте идеални. Вие също имате недостатъци, но вашият партньор е избрал да ги пренебрегне, когато е избрал вас. Важно е да помислите над това в един свят, в който е вече е нормално да използваш някого и да преминеш към следващия, защото "хубавото предстои".

Ако дълбоко в себе си сте търсили знак, за да опитате отново, това е всичко.

Ако имате повече аргументи да останете, а не да си тръгнете, то открийте къде се крие основата на проблемите ви и защо сте в задънена улица. Говорете по-малко за негативните неща, разхождайте се повече. Запалете отново романтиката. Откъснете се от света.

Ако искрата е избледняла, не се притеснявайте, защото все някога се случва. По-важно е дали той още готви за вас, показва ли ви любовта си, ободрява ли ви, когато сте тъжни.

Обмислете тези неща и направете избора, който смятате, че е най-подходящ за вас.

Трябва да потърсите отговорите дълбоко, за да откриете истината. Може би представата ви за любов е повлияна от филмите на Дисни и изгарящите целувки на екрана. Може би съмненията ви идват от стара травма, отминал проблем, с който не сте готови още да се справите.

Може би идеята за раздяла изглежда по-лесна, когато има повече смисъл да останете и да се борите за връзка, която е минала прекалено много пъти през огъня.

Опитайте се да си спомните причината, заради която се влюбихте в него.

Може би това е вторият ви шанс за нещо наистина невероятно.