Знаех, че е време да отида за дълго. Вярвах го силно. Усещах го по начина, по който ръцете ми започваха да се потят, когато отвръщах на докосването, което със сигурност нямаше да свърши добре. Бях емоционална, пристрастена към болката от собствените си дела.

Често сами си причиняваме болка, нали? Оставаме, защото се страхуваме да се откажем, затова продължаваме да започваме отначало. Всеки път, когато излизах почти на половината от вратата, започвах да се страхувам. Внезапният студ отново щеше да нулира времето ми и щях да се върна на стартовата линия, на дъното на планината и да не мога да го осъзная.

Защо държим на онова, което упорито се отдръпва от нас? Защо избираме да разбиваме собствените си сърца по този начин? Знаците бяха точно пред мен - разговорите бяха по-кратки, щастливите дни съществуват само в спомени, любовта е несподелена. И все пак се държах толкова здраво, почти изгаряйки дупка в ръцете си. Опитах се отчаяно да прикрия, че водя безнадеждна битка.

Исках да бъда единствената за теб и имах нужда ти да бъдеш единствения за мен. Имах нужда да проработи, защото бях вложила сърцето си в това и загубата не беше опция. И в процеса единствения човек, когото загубих, бях аз. С кого се състезавах? Ти и аз отдавна бяхме приключили отдавна, но аз воювах с Вселената и пренебрегнах всички нейни предупреждения. Коя си мислех, че съм, предизвиквайки Вселената? Оспорване на вече започналото?

Отне ми много време, за да разбера това - всеки влиза в живота ти с причина, но не всеки е предназначен да остане. Взимаме фрагменти от хора и пространства в живота си и попълваме празните места. Трябва да ги използваме, като части от пъзел, за да създадем по-голяма картина, дори ако това, което сме събрали, не е красиво. Невинаги ще бъде. Трябваше да прехвърля вината на друго място, за да те направя чудовището. Така и направих. Трябваше да бъда героинята на историята, а ти злодеят. Правих го толкова дълго, колкото можех.

Не мога да посоча точния момент, в който осъзнах, че сама си нанасям болка. Но мога да кажа, че това беше най-красивият момент на яснота и плаках като бебе. Молех се за помощ, но аз бях причината и лекът. Да, имаше някаква болка, причинена от теб. Но това, което решим да позволим е върху нас и е необходим силен човек, който да поеме такава отговорност. Не го осъзнах веднага и все още се уча. Научих се да си прощавам. Научих се да се обичам и да си възвърна силата.

Обвиних те 100 пъти. Толкова те обвинявах. Обвиних те, но разбих собственото си сърце. Съжалявам, че ти сложих този товар. Знаех, че е време да си отида.