Случи се отново днес. Имах вълнуваща мисъл да бъда с мъжа, когото обичам. Имах нерационална мечта за държане на ръце и споделяне на целувки. Това не е ненормална мисъл, но днес се почувствах различно. Проникна в мен като отряд на армията, достигащ целта си. Връхлетя ме - целият напредък, който постигнах да те преодолея, сякаш приключи и ето ме, оголена и свежа, молеща за теб. Все пак това няма да остане така - ще преодолея това чувство и ще бъда центрирана още веднъж. И така, поемам дълбоко въздух, дълга глътка вино, изтривам сълзите си и изправям полата си, защото ще бъда добре след теб.

Някои дни са по-трудни от други. Някои неща безпогрешно крещят името ти, а някои моменти трябва да бъдат отбелязани и да призная, че им липсва твоето присъствие. Нашата годишнина не е забравена, първият ден, в който си казахме, че се обичаме е върху нас, денят, в който ме държиш за ръка и каза, че имаш нужда от мен, винаги ще бъде там. Единственото, което се промени в спомена на нас, е, че ти не си там, за да ги помниш с мен. Забрави моментите, спомените и обещанията - знам това. Това е трудна част, тази, която разбива сърцето на тези, които мислят за това. И двамата живеем живота, който искахме да живеем заедно разделени. Дори да пиша това, ми е странно и чуждо. Чувствам се погрешно, но сега това е реалността за нас.

В лесните дни все още си там, но болката се усеща не толкова силна. Причината разбитото сърце да боли толкова много е, че има толкова много слоеве. В тези дни спомените са по-малко живи и връзките са по-трудни за осъществяване. Дори тези дни имат своите провали. Тези дни са тези, върху които разсъждавам и се чувствам виновна, че оставях ума си да те забрави. Имаме толкова дълга и красива история - как да забравя, че се е случило? Как да прокарам тази фантастична любовна история, която обожавам, в задната част на ума си? Сложно нещо е да обичаш някого, който вече не те обича. Включва дни на радост, движение и вина, след това дни на спомени, тъга и мир. Това е моята битка и се сблъсквам с нея с увереността, че ще я преодолея.

Знам това, защото намирам победи в малките неща. В дните, в които не мечтая или не мисля за теб, в дните, които минавам покрай къщата ти и не мисля за спиране. Дните, в които мога да си напомня колко добре и удивителна ще бъда без теб. Това не означава, че не ми липсваш и нараняването го няма, просто доказва, че съм по-силна, отколкото бях. Позволявах на това да ми липсваш да ме да превземе. Бих намерила начини да протегна ръка, да се извиня, за да ти напомня, че съм тук. Сега знам, че имаш нужда от свое пространство. Вярвам, че ако трябва да съм с теб, ще се получи. Вярвам също, че ако не сме заедно, ще бъда добре.

Това е забавното при мен - винаги ще намеря начин да бъда добре.