Независимо колко пъти напомняме на хората да не питат дали една жена е бременна, освен ако тя не ви каже сама (което прави въпроса ненужен), това все още се случва. Затова когато непознат попитал Линдзи Кей Селф “Кога го очаквате”, макар и тя да е родила преди цели 9 седмици, тя решила вместо да го напада, да отговори с чувство за хумор.

Ако питате кога очаквам 9-седмичният ми син да спи за повече от 45 минути, надявам се скоро”. Остроумният отговор накарал мъжа да се засрами и да се извини, но Линдзи не е успяла да му отвърне и затова написала във фейсбук профила си:

“Иска ми се да му бях казала, че няма място за срам – нито от моя, нито от негова страна. Това тяло е създало човешко същество (дори две, ако трябва да съм точна) и е продължило да изхранва това същество още 9 месеца. Тази издутина е била дом на детето ми за повече от 9 месеца. Тази издутина е любимото му място да си поспива. Тези ръце, които могат да бъдат постегнати, вдигнаха сина ми от водата и го държаха, докато поемаше първият си дъх. Те го държат тази нощ, докато се бори със съня. Те ще го повдигнат, когато си одраска коляното и ще го прегърнат, когато за първи път му разбият сърцето. Това тяло не е срамно – това тяло е невероятно.

Това тяло малко прилича на онова, което беше преди – пораснало е и се е разтегнало, а няколко белега могат да докажат това. Също като сърцето ми, което обича повече, отколкото можех да си представя. Също като съзнанието, което често се разкъсва от мисли за отглеждането на детето ми, художествените проекти и мокрите пелени на сина ми и „изключих ли печката?” и онази забавна детска песничка…

Така че, да, очаквам. Очаквам любов и смях; прегръдки и гневни изблици; училищни концерти и първи целувки; дипломирания и наказания. Не мога да бъда по-благословена и трябва да благодаря на тази издутина.

Благодарете на майка си, на майката на детето си, на приятелката ви, която не може да свали последните 5 килограма и на дамата на плажа, която се опитва да прикрие стриите си, докато гони 3-годишното си хлапе, опитващо да яде пясък. Отглеждането на дете не е за хората със слаби сърца и това ни променя изцяло. Ако все още имате подутина в областта на корема, защото сте били надарени с възможността да отгледате дете, бъдете горди, а не се срамувайте. Това е дар, който много дами не получават.