Добре. Нещата не се оказаха точно така, каквито мислеше. Сега се чувстваш като глупачка заради това, че си толкова наранена. Вложи много от себе си в тази връзка и сега нямаш нищо освен емоционалните си рани и белези. В началото се колебаеше. Но все пак се остави да се влюбиш. Позволи си да станеш уязвима. Направи го, въпреки че се противопоставяше на добрата си преценка.

Реши просто да поемеш този риск. Реши да повярваш, защото си помисли, че точно това е необходимо, за да намериш любов. Обаче усилията ти не се отплатиха, нали? Знаеше, че трябваше просто да се придържаш към себе си. Знаеше, че не бива да залагаш много на нещо неизвестно. Беше наясно, че не бива да си позволяваш да бъдеш толкова безразсъдна. Но все пак го направи. Заложи, но загуби. Мислеше, че имаш печеливша ръка, но не стана така. И сега се чувстваш победена и разбита.

Това се случва, когато ти разбият сърцето. Отначало си много нетърпелива. Вълнуваш се от мисълта, че най-накрая си намерила любов. Виждаш колко красива може да бъде обичта в живота на хората около теб, които са успели да я намерят. Наблюдаваш всички свои приятели и семейства, които имат щастливи отношения и си мислиш: „Искам това.“ Чакаш възможността да дойде - това не се случва мигновено, но все пак идва. И когато това стане, се вълнуваш и надяваш. Започваш да мечтаеш за живота, който ще споделиш с половинката си.

И тръпката от всичко това кара сърцето ти да бие лудо. Умът ти казва, че трябва да забавиш и да погледнеш нещата в перспектива. Но сърцето ти ти казва да се довериш на чувствата си и да не премисляш нищо. Така че слушаш сърцето си, защото в крайна сметка наистина искаш това. Ставаш уязвима. Решаваш да се оставиш на любовта. Отваряш сърцето си и можеш да бъдеш наранена. Но не се интересуваш от рисковете. Знаеш, че това, което имаш, е нещо специално. И вземаш решение, че ще дадеш на тази връзка всичко, което имаш. Знаеш, че тя ще продължи именно заради това. Решила си, че ще направиш каквото е необходимо, за да се получи. И се утешаваш с идеята да бъдеш възнаградена заради добрите си намерения и отдаване. Смяташ, че животът ти ще бъде приятен, защото обичаш истински. Мислиш, че нищо не може да се обърка в любов, на която даваш себе си.

И все пак всичко се обърква. Разбира се, нещата изглеждат толкова добре в началото. Може би си била в прекалена еуфория, когато с партньора ти сте откривали себе си и взаимоотношения си. Вероятно си обичала всичко това. Очаквала си най-лошото, защото си чувала, че връзките са трудни.

И все пак не сте имали никакви трудности. Всичко е изглеждало толкова просто и лесно. Натрупали сте увереност в отношенията си. Била си сигурна, че това, което сте имали, е трябвало да трае вечно. Сякаш нищо не би могло да се обърка. С течение на времето обаче бавно си разбрала, че не си права и нещата не са толкова лесни. Научи, че връзките не са толкова прости. И малко по малко започват стреса и сблъсъците. Започват спорове, които остават нерешени. И преди да разбереш връзката, за която си дала всичко от себе си, се е пропукала, а ти оставаш с нищо. Иска ти се да се скриеш някъде завинаги.

Решаваш, че в края на краищата любовта е лъжа. Взимаш решение никога да не разкриеш себе си отново, защото ще бъдеш наранена. Но това е най-голямата грешка, която би могла да направиш.

Да, в любовта няма сигурност, но точно това я прави толкова красива. Тя е нещо, за което трябва да се бориш. И когато нещата се получат, ще разбереш колко специална е тя. Ще разбереш защо винаги си струва да рискуваш. Може да се страхуваш да се влюбиш отново. Но знай, че неуспешната връзка с някого е възможност да откриеш любов с този, с когото наистина ти е писано да бъдеш.