Ето те, сама, изпълнена с неувереност и разкъсвана от въпроси. Въпроси за собствената ти стойност. Въпроси, които започна да си задаваш заради него. Заради начина, по който се държи с теб. Заради начина, по който те кара да се чувстваш.

Скъпа моя, осъзнай се.

Този мъж и неговите глупости те карат да се съмняваш в себе си. Карат те да си мислиш, че нещо в теб не достига. Че ти не достигаш. Че ако си друга, ще те обича. Че ще му подхождаш повече. Че тогава ще си щастлива.

А истината е, че той е този, който не ти подхожда. Истината е, че ти си твърде умна за неговите глупости.

Никога не си се нуждаела от него. Нито от неговата изкривена представа за връзка. Той се появи в живота ти, само за да ти напомни, че, когато любовта дойде, онази, истинската, тя ще е различна. Няма да те кара да се чувстваш така. Няма да те нараня. Или принизява. Когато любовта дойде, тя няма да иска от теб да се променяш. Ще бъде топла и нежна, а не студена и отдалечена. Ще бъде зареждаща и даваща, а не изцеждаща и взимаща. Когато любовта дойде, тя ще израства с теб. Както ти с нея.

Ако той се страхува от силата ти, не позволявай на мускулите ти да атрофират. 

Не се свивай, за да му направиш място. Не дръж устните си затворени. Не преглъщай думите, които те нараняват. Не затваряй очите си. Не подминавай. Не се опитвай да бъдеш по-слаба, за да изглежда той по-силен. В собствените си очи. Не в твоите. Не си мисли, че, ако гласът ти е по-нежен, ще го накараш да остане. Той никога не е бил истински до теб, за да остава.

Осъзнай какво носиш в гърдите си. Носиш сърцето на богиня. Носиш силата на богиня. Носиш светлината на богиня.

Не всеки мъж може да устои на пожара в кръвта ти. Не всеки мъж може да устои на пламъка в душата ти. Но ти не го потушавай. Гори, скъпа! Гори! И живей! И не забравяй: любовта, изгарящата, ще дойде при теб! За да гори заедно с теб!

Автор: Ари Йистман