Светът наистина е едно невероятно място. Тъкмо когато си мислим, че знаем нещо със сигурност, и той бърза да ни опровергае. Например знаехте ли, че 1/10 от всичкото злато се притежава от... индийските домакини? Или още по-скандалното – че Елвис всъщност е бил блондин!?

Днес сме ви подготвили още интересна факти, които вероятно ще искате да споделите с приятелите си.

Стивън Спилбърг искал да режисира филм за Джеймс Бонд, но студиото му отказало. Той споделил разочарованието си със своя близък приятел Джордж Лукас, който му казал, че знае как да направи филм, подобен на Джеймс Бонд, но много по-добър. Така се родили филмите за Индиана Джоунс.

Слончетата си смучат хоботчетата така, както човешките бебета смучат биберон.

1/10 от обработеното злато принадлежи на индийските домакини. Те притежават повече злато от САЩ, Швейцария и Германия взети заедно.

През 1982 г. един мъж успял да проникне в Бъкингамският дворец, въпреки строгата охрана. Какво направил? Ял сирене „Чедър“, поразходил се, седнал на трона, отворил си една бутилка вино и малко след това си тръгнал.

По време на Сухия режим в САЩ винопроизводителите трябвало да бъдат особено хитри. Някои винарни произвеждали концентрат от грозде в твърда форма, който бил известен като „гроздова тухла“. Този сок още не бил вино, защото не бил ферментирал, но обикновените хора спокойно можели да го превърнат в алкохолна напитка, ако знаят как. Обаче не всеки знае как да направи вино, затова производителите слагали инструкции на етикета, казвайки на хората какво уж да не правят: След като разтворите тухлата във вода, не оставяйте напитката да престои за 21 дни в тъмно и хладно помещение. По този начин винарните си измивали ръцете пред закона.

През 2012 г. хората, живеещи в Калачи, Казахстан, започнали да страдат от много странна сънна болест. Някои хора там спели по цяла седмица и получавали халюцинации. В продължение на няколко години учените не можели да разберат какво се случва в селото, докато не установили, че до селото има изоставена уранова мина, от която се отделят големи количества въглероден окис, заради който нивата на кислорода в селото били много ниски и това водело до необичайното поведение на хората. Днес повечето жители са се изнесли от селото.

Ябълките, които си купуваме от супермаркетите, са обрани преди 6-12 месеца. Преди да ги видим на щандовете, ябълките се държат в специални фризери с много ниски нива на кислород, за да може да се запази външният им вид.

Има един епизод на популярното предаване „Ловци на митове“, който никой няма да види. Създателите на предаването успели да направят много мощна експлозия с подръчни материали, но когато осъзнали какви могат да са последиците от излъчването на епизода, бързо изтрили записите, за да не дават идеи на терористите.

Атомът на водородът е на 99.9999999999996% празно пространство. Ако съберете всички хора на едно място и премахнете празното пространство в атомите, които ги изграждат, цялото човечество ще се побере в един портокал.

Военноморският флот на САЩ заменил старата система за управление в подводниците с контролер на Xbox 360. Новите войници се научили да управляват подводниците много по-бързо, защото имали тренинг с конзолата.

Ето как се е променила бутилката на „Кока-кола“ през годините. Ако ги погледнете от ляво на дясно, първата бутилка е пусната през 1899 г., втората е от 1900 г., третата – от 1915 г., четвъртата – от 1916 г., петата – от 1957 г., а шестата от – 1986 г.

Колкото и невероятно (и отвратително) да ви звучи, но е истина – в човешкия пъп има повече бактерии, отколкото в тоалетната. Учените са проучили бактериите в пъповете на 10 доброволци и после ги сравнили с бактериите, намерени в една тоалетна. Пъповете определено притежавали по-впечатляващ запас от бактерии, и освен това някои от бактериите не били познати на учените.

По време на евакуацията на американските войници във Виетнам, един самолетоносач изхвърлил хеликоптери за 10 млн. долара във водите на Южнокитайско море. Защо? За да се направи място за кацане на друг самолет, който превозвал един южновиетнамски офицер и неговото семейство.

Много малко хора знаят, че Елвис Пресли всъщност е имал светла коса. Като тийнейджър Елвис си боядисал косата в черно и продължил да го прави през по-голямата част от своята кариера, затова хората го помнят като тъмнокос мачо. Нещо повече – той обикновено си боядисвал косата не в обикновено черно, а в много тъмносиньо и на моменти можете да видите сините отблясъци в косата му.

Шофьор на камион в Австралия получил сърдечен удар и изпаднал в клинична смърт. След 12 дни в кома, лекарите били готови да спрат животоподдържащите системи. Тогава най-неочаквано мъжът се събудил. По-късно той спечелил кола от лотарията. Колата струвала 17 хил. долара. Местната телевизия била много впечатлена от неговия късмет и решила да разкаже историята му. Идеята на режисьора била да пресъздадат момента, в който мъжът търка билетчето от лотарията и разбира, че е спечелил кола. И така, на мъжа бил даден нов билет и той го изтъркал пред камерата... тогава разбрал, че новият билет му носи 170 хил. долара! И това ако не е късмет!

В началото на XIX век кетчупът бил рекламиран като лекарство срещу диария и жълтеница. Даже се продавал на таблетки. По-късно тази информация била оборена и оттогава кетчупът се продава като обикновен сос.