Ако си избрал да заснемаш войни, то трябва да бъдеш подготвен, че ще станеш свидетел на неописуеми сцени. Но възможно ли е да бъдеш подготвен за ужаса, който се разкрива пред теб по време на война?

Човешкият инстинкт е над всичко

Фотографът Абд Алкадер Хабак присъства на самата експлозия в Сирия и забравя за професионалните си задължения, когато вижда жертвите на войната. Той захвърля камерата си, за да помогне на ранено момче.
Случващото се около мен беше ужасно – пред мен имаше деца, които страдаха и умираха“, споделя той пред CNN. “Затова заедно с моите колеги решихме, че ще оставим фотоапаратите и ще помогнем на хората.“

Абд Алкадер Хабак пренесъл на ръце тежко ранено момче до линейката и макар да не знае дали е оживяло, той споделя, че момчето е било живо, когато го е оставил при медиците.

Друг фотограф е заснел затрогващата сцена, както и последвала реакция на Абд, в която той пада разплакан на колене до тялото на друга жертва.

„Емоциите бяха много силни. Това, което видяхме с колегите ми, е неописуемо.“

До момента се смята, че взривът е взел живота на 126 души.

Войната е едно от най-ужасните проявления на човека. Надяваме се насилието и ужасът на войните да останат заровени в миналото.

Предупреждаваме ви, че следващите кадри не са подходящи за хора със слаби сърца!