X

Неописуемо: Сирийски фотограф захвърля камерата, за да помогне на ранено от експлозия момче

от в 10:20 на 20.04.2017 в Всичко за теб | Историите на една дама


Неописуемо: Сирийски фотограф захвърля камерата, за да помогне на ранено от експлозия момче

Ако си избрал да заснемаш войни, то трябва да бъдеш подготвен, че ще станеш свидетел на неописуеми сцени. Но възможно ли е да бъдеш подготвен за ужаса, който се разкрива пред теб по време на война?

Човешкият инстинкт е над всичко

Фотографът Абд Алкадер Хабак присъства на самата експлозия в Сирия и забравя за професионалните си задължения, когато вижда жертвите на войната. Той захвърля камерата си, за да помогне на ранено момче.
Случващото се около мен беше ужасно – пред мен имаше деца, които страдаха и умираха“, споделя той пред CNN. “Затова заедно с моите колеги решихме, че ще оставим фотоапаратите и ще помогнем на хората.“

Абд Алкадер Хабак пренесъл на ръце тежко ранено момче до линейката и макар да не знае дали е оживяло, той споделя, че момчето е било живо, когато го е оставил при медиците.

Друг фотограф е заснел затрогващата сцена, както и последвала реакция на Абд, в която той пада разплакан на колене до тялото на друга жертва.

„Емоциите бяха много силни. Това, което видяхме с колегите ми, е неописуемо.“

До момента се смята, че взривът е взел живота на 126 души.

Войната е едно от най-ужасните проявления на човека. Надяваме се насилието и ужасът на войните да останат заровени в миналото.

Предупреждаваме ви, че следващите кадри не са подходящи за хора със слаби сърца!

 Теми   война | Сирия

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.