Историята на раждането на малкия Еън е наистина невероятна. Той се ражда 8 седмици по-рано от предвиденото, в амниотичната си торбичка, и то в колата на майка си. Само 1 на 80 хил. бебета се раждат в непокътната амниотична торбичка.

Гордата майка Райлин Скъри разказва историята си в Инстаграм и дори добавя снимка на Еън, докато е още в амниотичната торбичка.

Вижте снимката тук:

Ето какво Райлин за невероятното раждане:

„Това е нашата история! Човешкото тяло е наистина невероятно. На 5 август в 10 сутринта получих контракции. Бях едва в 29-ата седмица, така че реших, че е само фалшива тревога. Реших да почакам, но 45 минути по-късно контракциите не спираха, а бяха станали по-чести и силни, ето защо реших да отида в болницата.

Взех малко дрехи, взех дрехи и за дъщеря ми, хванах за ръка годеника ми и потеглихме. Първо оставих дъщеря ми при кръстницата ѝ, а след това се отправихме към болницата. Контракциите станаха още по-чести и силни, започнах да напъвам. Обадих се на спешна помощ, защото бях много уплашена. Те обаче не можеха да ме разберат през виковете от контракциите, затова подадох телефона на годеника ми, а аз свалих панталоните си.

Главичката на сина ми вече се подаваше. Напънах още веднъж и моето бебе чудо се роди. Когато погледнах надолу, осъзнах, че синът ми все още е обвит в амниотичната торбичка. Бях толкова уплашена. Първоначално бебето стоеше неподвижно и единственото, което можех да направя е да се моля всичко да е наред. Потърках лицето му с палец и той повдигна ръчички и крачета към лицето си, сякаш беше разбрал молитвите ми и искаше да ме увери, че всичко е наред. След 7 минути бяхме в болницата и екипът го пое.

Само 1 на 80 хил. бебета се ражда в непокътната амниотична торбичка, обикновено по време на цезарово сечение. Еън се роди 1,3 кг. Сега се справя отлично, като се има предвид през какво премина. Знам, че ще бъде прекрасен малък мъж! Той е нашето бебе чудо и ние сме щастливи да бъдем негови родители.

Амниотичната торбичка съдържа околоплодните води и се пука преди раждането, или както се казва - водите на майката изтичат. Случаят на Еън е много рядък при бебетата, които са родени по естествен начин.

Сега и той, и майката са добре. Еън вече тежи 2 кг и Райлин се надява скоро да се приберат заедно у дома.