Не за първи път ще ви разкажем за фитнес модела Шонтел Дънкан, която наскоро роди второто си дете. Тя предизвика фурор и скандали и с първата си бременност, при която имаше съвсем малко коремче. И при тази бременност Шонтел тренираше почти до самия край на бременността си, но момченцето ѝ се роди съвсем здраво и с нормално тегло – 3,7 кг.

И въпреки че 28-годишната Шонтел роди сина си Суейди Ноел на 20 септември, тя вече е готова да се върне към фитнеса. Тази седмица Шонтел обяви, че скоро започва своите високоинтензивни тренировки (т.нар. HIIT) и сподели свои снимки в Инстаграм. На тях Шонтел изглежда изумително и ни е малко трудно да си представим, че съвсем наскоро е родила:

„Правех същите тренировки и след първата ми бременност, но тогава изчаках да минат няколко месеца“, разказва Шонтел. Тя казва, че дори съжалява, че след първата си бременност не е започнала с тренировките по-рано: „Съжалявам, че не започвах с тренировките по-рано, ако трябва да съм честна, защото бях ПРИНУДЕНА да променя ежедневието си“. Шонтел казва, че през месеците, в които не правела тренировки, се чувствала неспокойна, била много непродуктивна и не следяла здравето си.

Тя казва, че тренировките я зареждат с енергия и по този начин може да бъде по-добра майка. „Тази програма не променя само външния ти вид, но променя и живота ти, когато ти се струва, че нищо не върви.“ Освен това Шонтел иска да успокои всички, че тренировките ѝ по време на бременността са одобрени от нейния акушер-гинеколог, а за тези, които предстоят, се е консултирала с личния си лекар.

Засега Шонтел ще се фокусира върху диетата си и казва, че ще започне с тренировки след 2 седмици, защото в момента лекарите още не ѝ позволяват да тренира. След това през първите две седмици от тренировките тя ще се фокусира върху кардиото, което основно включва бързо ходене, кростренажор и степър.

След шест седмици Шонтел ще започне и своите същински високоинтензивни тренировки, които включват силови упражнения и бойното изкуство муай-тай.

Въпреки че Шонтел изглежда в отлична форма, тя не мисли, че жените трябва да се стремят да приличат на нея, защото за всяка жена „нормалното“ е нещо различно. Все пак не трябва да забравяме, че работата на Шонтел е да бъде фитнес модел, докато за повечето жени фитнесът е най-много хоби.

„Преди да напишете нещо негативно за мен, искам да ви кажа, че всеки е уникален и различен по свой собствен начин. Няма един-единствен път, един-единствен начин, това е моето „нормално“, но аз съм само един човек и не представлявам останалите“, казва Шонтел.