Кога за последно ядохте нещо? Най-вероятно е било преди няколко часа или току-що? За тази индийка, последният път в който се е хранила с твърда храна, е бил преди цели 60 години. 75-годишната Сарасвати Баи живее само на чай и вода като веднъж седмично си позволява банан.

Според лекарите, Сарасвати е спряла да яде твърда храна, след като е получила инфекция, причинена от тифове, точно след раждането на първия ѝ син. Това било преди 60 години! Поради заболяването, тя не можела да запази храна в стомаха си и страдала от тежки стомашни болки. В резултат тя решила да "се откаже от храната" - концепция, за която никой от нас не би помислил.
Когато състоянието й се подобрило, Бай започнала да поглъща малки глътки чай. Апетитът й обаче никога не се върнал. Загрижен за благосъстоянието й и за това на техния син, съпругът Дурка Прасад Патикар започнал да я насърчава да яде. За съжаление тя просто не могла да го направи. Съвременната наука казва, че човек може да ходи няколко седмици без храна, стига да има вода. Въз основа на тези данни ще се предположи, че Бай вече трябва да е починала, но не! До ден днешен тя живее с чай и вода и малки количества банан.

Съпругът на Бай продължи да се опитва да я накара да яде. Дори я записва в няколко центрове за лечение, но нищо не работи. Тъй като здравето й не се влошава, в крайна сметка се отказва. Бай продължава да живее като ражда общо пет деца и не спира да работи на полето заедно със съпруга си. Въпреки, че 75-годишната не яде почти нищо, тя казва, че има много енергия. Съобщава, че прекарва пет часа на ден, като се грижи за земята на семейството си.