Факт е, че връзките са сложни, а изборът дали да си тръгнем, или да останем, е наистина труден. Важното е да разберем, че има различни видове любов и не всички са полезни за нас. Знай, че не бива да се бориш за токсичните такива.

Да, любовта е търпелива и мила, но понякога е контролираща. Понякога е несигурна. Ако вярваш, че „истинската“ любов е дълготрайна, проста и перфектна, то ще си самотна. Защо ли? Защото перфектни хора и перфектна любов не съществуват. Научи се как да разпознаваш трудностите във връзката, как да разбереш дали тя ще те кара да летиш, или ще те съсипе. Разграничавай хората, които искат да си щастлива от тези, които биха те наранила. Само тогава ще знаеш какво заслужаваш и за какво да се бориш.

Запомни, че нещастните връзки те карат да се срамуваш, да си несигурна и да се страхуваш. Ако си тръгнеш от такава, ще боли, да, но ще е най-хубавото нещо, което можеш да направиш.Ще имаш чувството, че онзи, от когото си си тръгнала е незаменим. Ще ти липсва, но трябва да се справиш.

Не бива да се задържаш там, където нямат нужда от теб. Наслаждавай се на живота. Когато сърцето ти и верността ти са заменени от ревност и недоверие, когато страстта е заменена с предсказуемост и рутина, когато любовта се превърне в просто мотаене заедно, е време да си тръгнеш.