Влюбвала съм се веднъж. Той бе първата и последната ми любов. Когато бях с него, светът бе по-хубав и светъл или така беше част от връзката ни. Забелязах, че посоката, в която вървяхме се беше променила. Неговите планове не отговаряха на моите. Той започна да става контролиращ или поне тогава осъзнах, че той е такъв. Колкото и да ме болеше, трябваше да си тръгна.

След като сълзите ми намаляха и мина време от раздялата ни, осъзнах, че излизам с момчета, които не са за мен.

Започнах да търся любовта, защото не исках да съм сама. Спях у приятелки. Насилвах отношения, които не си заслужаваха. Прекарвах прекалено много време в убеждения, че съм щастлива, когато не бях.

Опитвах се да променя факта, че той ми липсва, че сега съм по-добре, че съм силна.

Не исках хората да ме смятат за жалка, за слаба и да ми дават съвети.

Това, което не знаех тогава, бе, че няма определен период от време, в който трябва да се възстановиш. При всеки е различно. Можеш да усещаш болката и тъгата и никой няма да те съди.

Да се научиш как да живееш без някого, с който си започнала да изграждаш живота си, не е лесно. Опитах се да бъда силна външно, но отвътре бях прекалено слаба. Бях убедена, че раздялата ни бе грешка, но той продължи толкова бързо напред, докато аз все още събирах пръснатите парченца от сърцето ми.

Тогава се появи и самотата. Тя те кара да мислиш всякак, но не и рационално. Започваш да чувстваш желание към всеки, който прояви интерес към теб или ти към него.

Желанието е нещо много примамващо. То не създава емоционална връзка, но имаш нужда от него. Искаш да знаеш какво прави той или дали си мисли за теб. Имаш нужда от внимание.

Но това е грешно. След раздяла трябва да бъдеш сама. Трябва да си сама, докато не усетиш, че си се възстановила.

Има хора, които не преодоляват бившия си, но това е нормално. Когато започваш нова връзка, обаче, трябва да си готова. Трябва да си свикнала да си сама, за да разбереш коя си, какво те прави щастлива и какъв искаш да е партньорът ти.

Любовта, породена от самота, не е тази, която искаш.

Трябва да си с някого, с който виждаш бъдеще. Какъв е смисълът, ако нямате?

Знай стойността си. Бъди уверена, когато искаш да започнеш нова връзка. Не насилвай нещата. Когато срещнеш правилния човек, го обичай с всеки един негов недостатък. Обичай го всеки миг. Обичай го, когато той прави деня ти по-хубав, когато те кара да се усмихваш, но го прави и в лошите дни.

Бъди сигурна в тази, която си, когато си сама. Важно е. Това ти помага да си силна, да разбереш коя си и от какво имаш нужда. Ще научиш много през това време. Моля те, не позволявай на самотата да те подлъже в нечии прегръдки, защото ти не трябва да си там.