Всички познаваме известната мексиканска актриса, бизнесдама и продуцент Салма Хайек. Нейният принос за шоубизнеса е наистина значителен през годините. Тя е една от 5-те латиноамерикански актриси, които са номинирани за Оскар за най-добра женска роля до момента. Благодарение на упорития труд и таланта си Салма днес е една от най-успешните мексикански актриси в Холивуд.

Салма се запознава с настоящия си съпруг Франсоа-Анри Пино на официално събитие през 2006 г. През април същата година тя е почетен гост на откриването на двореца Граси във Венеция, Италия, който е собственост на семейство Пино. През 2007 г. Актрисата забременява от своя любим, а сватбата им е две години по-късно.

През 2018 г. двойката поднови сватбените си обети край морето. „Най-хубавият момент това лято беше, когато съпругът ми уреди изненадваща церемония, за да подновим сватбените си обети.“ призна актрисата в публикация в Instagram и сподели снимки от церемонията, на която присъства дъщеря ѝ.

Салма се гордее както с кариерата си в киното, така и с ролята си на майка на пълен работен ден. Дъщеря ѝ Валентина е родена на 21 септември 2007 г. и днес потвърждава, че се радва на прекрасни отношения с майка си. Доверието и съпричастието са две от нещата, които укрепват връзката между двете.

Салма е от майките, които уважават свободата и неприкосновеността на личния живот на дъщеря си. Тя акцентира върху важността на това 14-годишната Валентина да може свободно да развива и изразява своята личност. Двете са се появяла заедно на различни модни събития, както и на премиерата на „Вечните“.

Наскоро Салма и Валентина позираха заедно за корица на популярно списание. Двете споделиха някои подробности за отношенията си, като например това, че ги свързва афинитетът им към модата и козметиката. „У дома се караме за дрехи, защото тя взима всичко от гардероба ми. Просто не мога да намеря нищо“, оплака се с усмивка Салма.

Валентина е талантливо и будно дете. Още от малка тя говори три езика – английски език, защото е родена в Щатите, френски език, благодарение на баща си, и испански език заради майка си. Майката и дъщерята обичат да говорят на испански и чувстват, че това ги сближава.

Като цяло комуникацията е много важна за тях. Дори Салма да е извън дома по работа, тя винаги намира време да попита дъщеря си как е минал денят ѝ.
„Станах майка по-късно. Направих го, едва когато намерих партньора на живота си и имах стабилна кариера, но и бях толкова нетърпелива да имам дъщеря, че нищо друго нямаше значение за мен“, призна актрисата в интервю.

Тя също така обясни, че през първите две години от живота на Валентина е оставила настрана работата си и се е върнала в киното постепенно след този период. Валентина вече има представа с какво иска да се занимава, когато порасне. „Бих искала да бъда актриса и след това режисьор“, каза тя.

Освен това момичето е доброволец в социалната кухня към своето училище - място, което ѝ позволява да общува с хора с различен социален статус. „Мисля, че това, което наистина представлява интерес за мен, са бездомните хора, защото имам приятели, които нямат дом“, разкри тийнейджърката по време на интервюто.