nOva art space е новопостроена галерия от нов тип – изцяло от метал и стъкло, в самото сърце на София - на ул. Съборна №3. Сградата е проектирана изцяло с мисъл за модерно представяне на изкуство, като разполага с 300 кв. м изложбена площ и височина от 7 метра.

Ултра модерната визия на пространството създава един малко по-различен и еклектичен начин на представяне на изкуството, което считаме, че ще провокира и ще допадне на зрителя.

Екипът, който стои зад nOva art space, е Ваня Атанасова и Спартак Атанасов – собствениците на арт галерия ФОРУМ - София – галерия с повече от 20-годишен опит в презентирането на най-доброто от съвременното и класическо българско изкуство.

Амбицията зад проекта е огромна, а именно nOva art space да се превърне в притегателна точка за всички, които имат отношение към изкуството, един модерен храм на духовността, в който освен изложби, да могат да бъдат представяни литературни произведения, камерни концерти, театрални постановки и др.

Откриването на пространството ще бъде с изложба с класически произведения на едни от най-известните български художници – Жорж Папазов, Елиезер Алшех, Генко Генков, Димитър Казаков-Нерон, Георги Божилов-Слона, Атанас Яранов, Иван Георгиев-Рембранда и скулптура от Пенка Никова.

Каним всички на откриването, което ще се проведе на 17 април от 18:00ч.

Адресът е гр.София, ул. Съборна №3, зад БНБ